• PÓLA RADÍ DEŤOM V 1.A TRIEDE

          • V pondelok, 4.marca 2024, prišla do 1.A triedy pani policajtka Daniela Preťová. Zoznámila deti s  Pólou. Dievčatko Póla deťom  formou príbehu vysvetľuje riziká, ktoré im hrozia na ulici, ihrisku, či pri stretnutí s cudzími ľuďmi. Upozornila ich aj na rôzne spôsoby ako si chrániť zdravie i na riziká závislosti - od televízora, počítača, mobilu, hier... Oboznámila ich s prácou polície. Hravou formou ich zoznámila s  číslami, ktoré sú dôležité na privolanie pomoci. Upozornila deti na rôzne spôsoby šikanovania a tiež ako sa proti šikanovaniu v ich veku brániť. 

            Mgr.Iveta Michalíková

          • Vtáčia búdka - obraz

          • Perinbabka túto zimu moc nenatriasala svoju snehovú perinu.Deti zo ŠKD4 mysleli i na vtáčikov v zime.Vzali do rúk papier,lep,nožnice,vatu,farby... . Dali na výkres paličku k paličke,k tomu trochu prosa i slnečnice.Zapojili svoju fantáziu,predstavlivosť,tvorivosť a s radosťou si urobili krásne obrazy vtáčej búdky s  vtáčikmi v zasneženej zime.

            vych.Humajová,deti ŠKD4

          • FAŠIANGOVO ŠKRABOŠKOVÝ BÁL

          • Deti v ŠKD 4 zahájili vo februári fašiangové obdobie veľkolepo.Zhotovili si krásne škrabošky,kroré boli ich vstupenkou na ŠKRABOŠKOVÝ BÁL. Spoločne sa naučili základné kroky valčíka a polky v pároch.Zahrali sa na Popolušky - vytriedili šošovicu od hrášku a fazuľky.Čakali ich i súťaže a taktiež tombolové lístky,ktoré si deti vymenili za smajlíkové kartičky.Nechýbalo ani malé občerstvenie.Deti sa výborne zabavili a spoločne si spestrili  čas strávený v školskom klube.

            vych.Humajová,deti ŠKD4

             

          • Výtvarná súťaž M.A. Bazovského

          • Výtvarná súťaž ktorá vznikla na počesť Miloša Alexandra Bazovského a jeho 55. výročia sa pre nášho žiaka skončila veľkým úspechom, jeho práca skončila ako prvá medzi 5 ocenenými. Dominikovi Dirdovi z 7.C triedy blahoželáme a želáme veľa uspechov. Vernisáž výstavy sa uskutoční 9. marca v galérii GMAB  Trenčíne-.

            Mgr. Linda Emerson

             

             

          • Úspechy našich športovcov

          • Zápasnícky klub v Prievidzi sa pýši dlhoročnou tradíciou. Mladé talenty si našiel aj medzi našimi žiakmi.V mesiaci február sa v mestskej športovej hale uskutočnil turnaj v zápasení voľným štýlom. Náš Oleg Oscitý žiak 2.A získal krásne 2.miesto. GRATULUJEME.                          Z.Vrecková

             

          • Učíme sa 1.pomoc

          •  Žiaci z 3.B a 3.D sa na hodine vlastivedy učili ako podať 1.pomoc zranenému a dôležité telefónne čísla v prípade potreby poskytnutia pomoci. Vyskúšali si ošetrenie rán, zlomenín, ukážku stabilizovanej polohy a masáž srdca. Mgr. J. Kocková

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Pavol Országh Hviezdoslav 

            vyštudoval právo, roky sa živil ako advokát, významný spisovateľ a básnik, ktorý mával narodeniny práve v mesiaci február. Málokto o ňom vie, že si spolu s manželkou adoptoval dve deti a je po ňom pomenovaná nielen ulica vo Vašom meste, či obec na Slovensku, ale aj planétka 3980. Keď si prezeráte jeho fotografie, všetky majú niečo spoločné. Mašle. A aj keď to bol bežný doplnok pánskej módy doby, v ktorej žil, páni sa im skôr vyhýbali, on ich však nosil rád.

            Každý rok sa na školách po celom Slovensku koná recitačná súťaž v prednese poézie a prózy, ktorá je pomenovaná práve na jeho počesť - Hviezdoslavov Kubín. 

            Do školského kola, ktoré sa u nás na škole konalo 14. 2. 2024 sa do 1. kategórie pre 2.-4. ročník ZŠ prebojovalo 28 žiakov. Dvaja prváci z 1.D - Kristínka Cachovanová a Marcus Smolka si dokonca vyskúšali prednes v školskom kole nesúťažne a boli veľmi šikovní.

            Prednesy boli veľmi milé, kultivované, žiaci šikovní a bolo z čoho vyberať. Ti najlepší si odniesli okrem dobrého pocitu a umeleckého zážitku aj peknú knižku.

             

            Výhercovia:

            PRÓZA:   

            1. Stanislava Petríková - 3.B    

            2.Emily Hoffman 3.A, Sofia Szeghӧová - 4.B   

            3.Laura Bakytová - 2.A

            Pochvalný list - Patrik Mendel - 2.B

             

            POÉZIA:   

            1. Sarah Šnircová - 2.A   

            2. Simona Genšiňáková - 3.A,

            3. Nela Beňadiková - 4.B, Milan Šulo - 3.D

            Pochvalný list: Kristína Cachovanová - 1.D, Marcus Smolka - 1.D, Anastázia Bozhak - 3.D

             

            Ďakujeme za účasť, gratulujeme výhercom a všetkým prajeme veľa radosti z čítania a elánu do ďalších pekných prednesov.

            Mgr. M. Laluhová

          • NAJRÝCHLEJŠÍ AUTOMECHANIK

          • Dňa 8. 2. 2024 sa žiaci našej školy zúčastnili súťaže "Najrýchlejší automechanik" , ktorú organizovala SOŠ J. A. Baťu v Partizánskom. Družstvo v zložení Dávid Barták , Samuel Hlinka a Tomáš Nechala sa umiestnilo na          7. mieste medzi družstvami z Trenčianskeho kraja. Vyskúšali  si prekážkovú dráhu s navigovaným autom, výmenu kolies automobilu KIA ako aj teoretické vedomosti. Chlapcom blahoželáme, ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy a tešíme sa na ďalší ročník.

            Mgr. Kabáčová Dagmar

          • Predškoláci na návšteve v 1.D triede

          • Aké je to byť prvákom? To si vyskúšali predškoláci z Materskej školy P. Dobšinského, ktorých čaká zanedlho zápis do prvého ročníka. Navštívili žiakov 1.D triedy.

             

            Prváci ich privítali krásnou básničkou, ktorou im predstavili niektoré písmená našej abecedy.

            Spoločne sa zahrali s písmenkami, skladali slová a zaujímavé úlohy vypracovali na interaktívnej tabuli. Šikovnosť a usilovnosť predškolákov bola odmenená pesničkami aj tancom. Aktivity boli sprevádzané radosťou, zvedavosťou a spontánnosťou.

             

            Na záver boli predškoláci odmenení aj malým darčekom -  kreslenou abecedou.

             

            Mgr. Ivana Hrdá

          • ŠKRABOŠKOVÝ BÁL

          • Pomaly vrcholí fašiangový čas zábav, bálov, plesov a karnevalov. Aj v našom školskom klube detí sa dňa 9.2.2024  ozývala hudba a šťastný smiech detí. Konečne nastal deň dlho očakávaného bálu - karnevalu.  Deti sa zabávali pri rôznych súťažiach, ktoré im pani vychovávateľky pripravili. Detské mlsné jazýčky si pochutili na tradičných šiškách a iných sladkých i slaných pochúťkach.  Avšak  najkrajšou odmenou boli rozžiarené detské oči, radosť, dobrá nálada a pekný zážitok, na ktorý budú dlho spomínať.

            Vychovávateľky ŠKD

          • Spievanie so šašom Viktorom

          • Mladí, alebo starí... všetko jedno. Veselá pieseň vyčarí úsmev a radosť v každom z nás. Inak tomu nebolo ani v piatok, 9.2., kedy sa žiaci 1. - 4. ročníka zúčastnili koncertu s pánom Viktorom.

            Malí poslucháči si vypočuli veselé piesne v podaní šaša Viktora. Chytľavé melódie deti roztlieskali a rozospievali. Záver koncertu patril rýchlemu tancu a veselosti. 

            PaedDr. Jana Mendelová

             

          • PASOVAČKA DETÍ 1.A TRIEDY ZA ČITATEĽOV

          • Dnes sme prvýkrát navštívili Mestskú knižnicu Mikuláša Mišíka v Prievidzi, kde nás čakalo veľa prekvapení. Privítala nás pani Písmenková - Silvia Kupcová, otvorila nám prvú detskú knižku bez písmenok, s bodkami a farbami a veľkým tajomstvom. Absolvovala s nami cestu odvahy, pripravila pre nás sľub čitateľa a na záver nás spoločne s pánom viceprimátorom Norbertom Turanovičom pasovali za čitateľov mestskej knižnice. Aby sme nezabudli, na úplný záver sme si požičali prvé knižky a šťastní s knihou v ruke sme sa vrátili do našej školy. 

            Dnešný deň bol plný prekvapení a radosti.

            Žiaci 1.A triedy a p.uč. Mgr. I.Michalíková

          • Fašiangové vyučovanie v 3.D

          • Usilovnosť a prácu v prvom polroku sme v 3.D oslávili a zavŕšili Fašiangovým vyučovaním. Deti sa predviedli vo svojich maskách, zaspievali si, zatancovali, zasúťažili a zopakovali si naučené vedomosti.

            Záťažové situácie v podobe skúšania a písomných prác vyvažujeme aj zábavnými a príjemnými aktivitami, aby sme vytvorili pohodové a bezpečné miesto pre vzdelávanie, osobný rozvoj, kreativitu a tiež podporovali celkový wellbeing žiakov.

            Tento deň bol aj príležitosťou nadýchnuť sa pred výzvami v druhom polroku.

            PaedDr. B. Žideková

          • Basketbalový turnaj

          • Opäť sa raz potvrdilo známe tvrdenie aj v basketbale, kde sa ukázalo, že nie veľký poráža malého, ale šikovný ťarbavého... Naši chlapci si to vzali k srdcu a svoju účasť v okresnom finále dotiahli do víťazného konca. Po úvodných kvalifikačných turnajoch, v ktorých okrem iného vyradili aj basketbalistov zo ZŠ S. Chalúpku,  sa nezľakli ani fyzicky dobre vybavených rovesníkov z Kanianky, Oslian a Handlovej a tešili sa z víťazstva bez jedinej prehry. Čaká ich účasť v regionálnom kole. Držte palce.

            Reprezentovali: Filip Toráč, Adam Vnučko, Adam Giakas, Karim Ahmed, Michal Müller, Martin Mokráš.

                                                                                                                                                     Mgr. Igor Kútny

          • Vyhodnotenie výtvarnej súťaže Prievidza, toto je moje mesto

          •  

            Dňa 31.1.2024 sa konalo v priestoroch CVČ Prievidza vyhodnotenie výtvarnej súťaže „Prievidza, toto je moje mesto“. Poslaním súťaže bolo podporiť  vzťah detí a mládeže k mestu, v ktorom žijú, učia sa a trávia voľný čas. Deti svoj talent a fantáziu pretavili do obrázkov. 

            Medzi ocenenými boli aj žiaci našej školy :              

              2. kategória – Čestné uznanie :Ema Struhárová

              3. kategória – 1. miesto: Phong Nam Duong

              4. kategória -  2. miesto: Laura Marková

            Víťazom a oceneným žiakom srdečne blahoželáme!

               Mgr. A. Krištínová

             

             

          • Geografická olympiáda

          • Do školského kola geografickej olympiády sa zapojilo 18 žiakov z 5.-9.ročníka.  Vyskúšali si svoje vedomosti a praktické zručnosti pri práci s mapou. Súťažili v troch kategóriách a z každej postúpili do okresného kola po dvaja žiaci. Nás teší, že celkovo až 16 žiakov boli úspešní riešitelia. Do okresného kola postupujú:

                                                Kategória G- Emil Pastierik 5.B

                                                                       Sophia Sentandráši 5.C

                                                 Kategória F- Samuel Nižňanský 7.B

                                                                        Ema Lezová 7.C

                                                  Kategória E- Lucia Nikmonová 9.A

                                                                         Oliver Hric 8.A

            Všetkým účastníkom ďakujeme a postupujúcim budeme držať palce.

                                                                                                                                                       Mgr. Igor Kútny

          • Európske ocenenie kvality za prácu v projekte eTwinning: „ Pohoda detí"

          • Minuloročná práca na hodinách anglického jazyka žiakov z terajšej 4.A, 4.B, 5.A  a 5.B a naša spolupráca s partnermi z Turecka a Španielska splnili kritériá rámca pre označenie kvality a získali vysoké skóre. K nášmu prvému oceneniu na národnej úrovni sa pridáva aj ďalšie na eúropskej úrovni a to bude uvedené v špeciálnej oblasti tejto Európskej školskej vzdelávacej platformy.

            Z diplomu a uznania sa nesmierne tešíme.

                                                                                                                                         Mgr. Denisa Sczyrzická

          • Šaliansky Maťko

          • Na našej škole sa konalo školské kolo recitačnej sútaže v prednese slovenskej povesti - Šaliansky Maťko J. C. Hronského.

            Prednes povesti je pomerne náročný pre jej rozsah a zložité slová s množstvom názvov viažucich sa na miesta a osobnosti slovenskej histórie. Deti sa však so svojimi textami skutočne popasovali a bolo z čoho vyberať. Obzvlášť obdivuhodná bola účasť detí, pre ktoré slovenčina nie je ich rodný jazyk. Všetci sme zažili pekný umelecký zážitok. Ďakujeme. 

            16. 1. 2024 sa predviedli žiaci 2. a 3. ročníka v I. kategórii.

            I. kategória

            1.miesto - Patrik Mendel - 2.B

            2.miesto - Adriana Alaxová - 3.A

            3. miesto - Peter Rybár - 2.C a Sarah Šnircová - 2.A

             

            17. 1. 2024 si svoje prednesy vypočuli žiaci 4. ročníka I. stupňa a žiaci z II. stupňa ZŠ v II. a III. kategórii.

            II. kategória

            1. miesto - Oliver Kraus - 4.B

            2. miesto - Andrea Adamcová - 4.C

            3. miesto - Taron Pánis - 4.A

             

            III. kategória

            1. miesto - Natália Štancelová - 6.A

             

            Výhercom srdečne blahoželáme, postupujúcim držíme palce v ďalšom kole. Každý ocenený dostal peknú knižnú cenu o slovenských povestiach alebo bájkach a všetci účastníci sladkú odmenu a darček. 

            Koordinátor sútaže: Mgr. Magdaléna Laluhová 

          • Práca v krúžku - Športové hry

          • Športový krúžok pre žiakov 3.ročníka je miesto, kde sa deti môžu venovať svojej vášni k pohybu a športu.

            Zlepšujú si fyzickú kondíciu a učia sa aj významu spolupráce, tímovej práce a fair play. Voľný čas našich malých športovcov je naplnený radosťou a energiou. V krúžku skúšajú rôzne športové disciplíny.

            Okrem zábavy si osvojujú aj dôležité životné hodnoty, ako sú vzájomná úcta, zodpovednosť a priateľstvo.

            PaedDr. B. Žideková

          • VIANOČNÉ TRHY

          • Rok sa pomaly blíži ku svojmu záveru a naše domovy sa začínajú odievať do slávnostného šatu vianočnej výzdoby. V nejednom dome rozvoniava vianočné pečivo, počúvajú sa vianočné piesne a rodina sceľuje svoju lásku k jej členom. K tejto atmosfére už neodmysliteľne patria aj predvianočné trhy na našej škole.

            Základná škola aj tento rok uskutočnila 20.12. Vianočné trhy v školskej jedálni, prostredníctvom ktorých sa približuje k tradíciám sviatkov pokoja a vytváraniu pozitívnej predvianočnej nálady.

            O slávnostné otvorenie vianočných trhov sa postarali žiaci 1.A, 4.C, 4.B, 6.A, 2.A triedy s ich hudobno–tanečným, tanečným, speváckym a divadelným vystúpením.

            Svojou návštevou nás poctil zástupca primátorky mesta Prievidza pán MVDr. Norbert Turanovič, ktorý si pozrel program spolu s pani riaditeľkou Mgr. Miriam Bencovou.

            Naša školská jedáleň sa premenila na vianočné trhovisko, kde každá trieda vo svojom „stánku“ predávala vianočné výrobky, ktoré si pripravili šikovnými rukami za pomoci kreatívnych pedagógov, vychovávateliek a rodičov.

            V stánkoch sme mohli nájsť zaujímavé výrobky, ako sú výtvarné práce žiakov, vianočné dekorácie, medovníčky, rôzne druhy vianočných koláčikov, výrobky z dreva, pohľadnice a mnoho iných krásnych vecí. Pre tých, ktorí si chceli vyrobiť vlastný výrobok, mohli  navštíviť stánok Tvorivé dielničky.

            Vianočné trhy sú priestorom aktivity žiakov, ktorí si skúsia profesie dospelákov – predavačov, remeselníkov, floristov a množstvo ďalších. Žiaci počas predaja majú možnosť otestovať svoje komunikačné zručnosti, ale aj finančnú gramotnosť.

            Aj tento rok sme uvarili pre všetkých prítomných predávajúcich a nakupujúcich výborný vianočný punč.

            Veľmi nás potešil obrovský počet návštevníkov.

            Ďakujeme všetkým, ktorí nás podporili aj nášmu sponzorovi COOP Jednota.


            ZA VŠETKY DETI VÁM ĎAKUJEME !


        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.