• Zážitková hodina anglického jazyka

          • Multikultúrna výchova  aj CLIL na hodine  anglického jazyka -  Happy Halloween.

            Halloween je slovo prevzaté z anglického výrazu "All Hallows'Evening", čo doslovne znamená predvečer všetkých svätých. Dnes ho poznáme ako komerčný sviatok spojený so strašidlami a s  večierkami v kostýmoch. Jeho pohanský pôvod však siaha až k starému keltskému národu.

            Na hodine ANJ sme si zážitkovou formou pripomenuli pôvod sviatku a žiaci si pripravili svoje vlastné masky a aj mini občerstvenie. Počas hodiny si zatancovali a zaspievali klasické halloweenské pesničky.

            Mgr. Monika Rybanská a žiaci 6.A

          • Vyhodnotenie zberu papiera za 1.štvrťrok, šk.rok 2023/2024

          • VYHODNOTENIE ZBERU PAPIERA

             

            1. stupeň: triedy

            1. miesto: 3.A  392,9 kg

            2. miesto: 3.C   324,5 kg

            3. miesto: 2.B  109 kg

             

            2. stupeň: triedy

            1. miesto: 7.A  70 kg

            2. miesto: 5.C  41,4 kg

            3. miesto: 9.A  39 kg

             

            1. stupeň: žiaci

            1.miesto: N. Antoni  3.C  190 kg

            2. miesto: J. Arpáš 3.A  106 kg

            3. miesto: L. Kohútová  2.B  91 kg

             

            2. stupeň: žiaci

            1. miesto: L. Bakus  7.A  70 kg

            2. miesto: Z. Bakai   5.C  41,4 kg

            3. miesto: E. Tišťanová  9.A  25 kg


            SPOLU:  2315,2  kg

             

            Ďakujeme! 

             

          • Siedmaci v ZOOškole

          • 19. októbra bolo nevľúdne zamračené a veterné počasie. Žiaci 7.A a 7.B sa však tešili na ZOOškolu. Vo vzdelávacom cente bojnickej zoologickej záhrady na nich čakala prednáška o význame zoologických záhrad s rôznymi zaujímavými videami. Prezreli si vypreparované exempláre zvierat, vtákov, odliatky stôp, kožušiny ... Odvážne hladili leva či orla. Vo výbehoch a pavilónoch si pozreli šelmy, opice, zebry, ťavy ... Získali mnoho materiálov na tvorbu svojich projektov.

            Mgr. Oprendeková, Mgr. Lehotská

          • Osmijankova literárna záhrada

          • Trieda 4.D navštívila v galérii I. Vysočana zábavnú aj poučnú záhradu, ktorú pre nás pripravila mestská knižnica M. Mišíka a nezisková organizácia Osmijanko. Cesta záhradou bola plná prekvapení - skladali sme rozprávkový strom, museli sme prejsť močiarom plným porekadiel, v bútľavom strome sme hľadali rozprávkové postavy..... Nakoniec sme si zasadili vlastný knihokvet a zhodnotili, že aj čítanie môže byť hra.

            Tr.uč. J.Kocková

          • Prváci pomáhajú predškolákom

          • Žiaci 1.A triedy navštívili predškolákov Materskej škôlky Pavla Dobšinského. Zaspomínali sme si na čas strávený v škôlke - na cvičenie, spievanie, hranie... 

            Svet detí je spojený so svetom hier. Hráme sa nielen pre zábavu, ale aj pre rozvoj, poznanie, trpezlivosť, nápaditosť, spoluprácu. Spoločne s predškolákmi sme skladali z LEGA ovocie a zeleninu, porozprávali sa o  vitamínoch a na záver sme si urobili  výstavku spoločných prác. 

            A aby to nebolo len o skladaní a rozprávaní, nakoniec sme ochutnali aj rôzne druhy jabĺčok.

            Mgr. Iveta Michalíková

          • Hodiny techniky - Statika a keramika

          •  Na hodinách techniky sme sa naučili princíp statiky pomocou špagiet, gumených medvedíkov a marschmallow s konkrétnym počtom pomôcok , jednoducho a férovo pre všetkých. Ďalšiu hodinu sme venovali keramike a hrnčiarskemu kruhu.  Mgr. Linda Emerson

        • Európsky deň jazykov – 26.september
          • Európsky deň jazykov – 26.september

          • V duchu motta: „Áno cudzím jazykom!“ sme so žiakmi zaujímavými aktivitami oslavovali deň venovaný všetkým jazykom, ktorými hovoria Európania. V tento deň boli náplňou vyučovania cudzích jazykov nielen pozdravy a základné slová v iných jazykoch, ale aj vyhľadávanie krajín na glóbuse, či spievanie pesničiek v rôznych rečiach. Niektoré deti si vyskúšali rolu učiteľa cudzích jazykov a viedli dialógy so svojimi spolužiakmi. Taktiež vypĺňali pracovné listy zamerané na tému jazykov, ktorými hovoria ľudia v Európe. Ďalej žiaci kreatívne vyrábali keramické srdiečka a tričká s pozdravmi vo farbách európskych vlajok ako sú napríklad: „Cześć! Ciao! Salut! Hello! Hallo! ¡Hola!“ a iné... Vyučovaním nás sprevádzala aj virtuálna postavička Lara. Tá sa vydala na cestu kde skúmala fascinujúci svet európskych jazykov a vďaka jej zvedavosti objavila mnohé poklady, ktoré sprostredkovala deťom. Z dňa nabitého náučným a zábavným programom si žiaci odniesli poznatok, že paradoxne aj rôznorodosť európskych jazykov môže ľudí zbližovať.

            Do aktivít sa spoločne zapojili učiteľky CUJ a deti z 1., aj 2. st. ZŠ Dobšinského


          • Nadpis

          • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

            Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.