• Svetový deň boj proti AIDS

          • Aj tento rok si naša škola pripomenula Svetový deň boja proti AIDS besedou o pohlavne prenosných ochoreniach. S deviatakmi sme hovorili o nebezpečenstvách spojených s nezodpovedným sexuálnym správaním a následkoch, ktoré môže mať nákaza pohlavnou chorobou na ich život. Diskutovali sme aj o prevencii, diagnostike a liečbe týchto vážnych ochorení.

            Mgr. Cmarková

          • Školské kolo olympiády v anglickom jazyku

          • V predmete ANJ sa zorganizovalo školské kolo olympiády. Najlepší z najlepších si zasúťažili v školskom kole.  Žiaci boli rozdelení do rôznych kategórii 1A, 1B, 1C. A víťazí jednotlivých kategórii budú reprezentovať našu školu v okresných a krajských kolách. Prajeme im veľa úspechov a držíme im palce. Mgr. Monika Rybanská

          • Exkurzia SAD

          • V novembri sa žiaci 3. ročníkov zúčastnili krásnej exkurzii do SAD Prievidza. Zamestnanci spostredkovali deťom prehliadku všetkých oddelení: návšteva autobusového depa, umývarky autobusov, dielní, dispečingu, zahrali sa na šoférov a každý predával cestovné lístky. Ako poďakovanie za exkurziu, balíčky, a sprievod pani Lindy Turcerovej žiaci zložili básničky na hodine SJL.   Ivana Sobotová a Kristína Boboková

          • Turnaj vo vybíjanej dievčat

          • V stredu 16. 11. 2023 sa naše dievčatá zúčastnili turnaja vo vybíjanej na základnej škole Sama Chalupku v Prievidzi. Niektoré súperky boli silné a naopak, niektoré hrali slabšie. Našim dievčatám sa podarilo vyhrať všetky zápasy a postúpili do ďalšieho kola, ktoré sa uskutočnilo v pondelok 20. 11. 2023 na ZŠ Energetikov. Tam sa nám úspech zopakovať nepodarilo a tesne sme prehrali s domácimi hráčkami, čím sa naše účinkovanie vo vybíjanej sa skončilo.

             

                                                                                                                                                   Stella Ester Žiklová, 7.B

          • Projektový deň: Malý-veľký svet

          • "Svet je malý", hovorí sa. No zároveň dostatočne veľký pre nás všetkých. Dosť na to, aby sme da doň zmestili všetci bez rozdielu veku, národnosti, vierovyznania či záujmov. 

            20.11.2023 sa uskutočnil na našej škole projektový deň s názvom Malý, veľký svet, v ktorom si každý našiel to svoje. Tento deň bol zameraný na multikultúrnu výchovu a poukázanie na odlišnosti, ktoré nás predsa len napokon niečím spájajú. 
            Každá trieda pracovala na inom projekte a na konci predviedli svoje úsilie pred kamarátmi z vedľajšej triedy. Každý sa niečo naučil a určite si priniesol to najdôležitejšie so sebou aj domov.  

        • eTwinning National QUALITY LABEL
          • eTwinning National QUALITY LABEL

          • Úsilie z minulého školského roku sa vyplatilo. Žiaci zapojení v eTwinningovom projekte: Children´s well-being dostali za svoj projekt tzv. známku kvality. Veľmi sme sa potešili, že si náš projekt hodnotiaci predstavitelia národného centra všimli a ocenili takýmto pekným ocenením. Motivuje nás to zapojiť sa znova do medzinárodného projektu a prostredníctvom tejto online platformy spoznávať rovesníkov z iných krajín.​​​​​ Tešíme sa!

            Deti z terajšej 4.A, 4.B, 5.A  a 5.B                                                                                  

            Mgr. Denisa Sczyrzická

          • PASOVANIE PRVÁKOV

          • 8.novembra 2023 sme slávnostne pasovali našich malých prváčikov za žiakov našej školy.

            A veru, pasovanie je veľmi vážna vec. 

            Najprv nás krásnou piesňou privítala pani učiteľka Janka Krištofová Lehotská so svojou dcérkou Barborkou. Potom prváčikovia spoločne predniesli prvácky sľub a zaspievali pieseň o škole. Po nej boli pani učiteľkami a pani vychovávateľkami slávnostne pasovaní do radu školákov. 

            Vitajte na našej škola  a nech sa Vám všetkým darí!

            Mgr.Iveta Michalíková

          • BUBNOVAČKA 🥁🪘🥁

          •  

            November je mesiacom v oblasti ochrany práv dieťaťa.

            20. november vyhlásila organizácia UNICEF za Svetový deň detí, počas ktorého si svet pripomína prijatie Dohovoru o právach dieťaťa.

            Práve preto sa od roku 2014 vždy v novembri, organizuje podujatie „Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť“, ktoré rozbehlo Centrum Slniečko, n.o., člen Koalície pre deti Slovensko. Podujatie sa konalo pod záštitou prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej a prezidenta Českej republiky Petra Pavla.

            Aj naša škola sa opätovne zapojila do desiateho ročníka „Bubnovačky“, s cieľom symbolicky upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím a podporiť v spoločnosti tému včasnej prevencie.

            „Bubnovali“ sme v čase 10:00 – 11:00, aby sme pripomenuli, že Hlas detí je dôležitý! Žiaci hlasným bubnovaním dali najavo, že sú tu, a že chcú byť počuté.

            Pretože - DETI TICHO PRED NÁSILÍM NEOCHRÁNI!

             

            Koordinátor primárnej prevencie Mgr. Beáta Arpášová

          • Projektový deň - Malý, veľký svet

          • Projektový deň malý veľký svet bol zameraný na multikultúrnu výchovu. 

            Dnes, 20.11. sa naša škola zmenila na malý, veľký svet plný prezentácií rôznych národov a krajín, s ktorými sa stretávame.

            Žiaci si navzájom odprezentovali výstupy svojich projektov. Vypočuli sme si pesničky pozdravov v rôznych rečiach, národné piesne, ukázali tance, spoznávali rôzne kultúry obľúbené miesta, jedlá, krajiny. Zaujímavé bolo dozvedieť sa viac o kultúrach spolužiakov pochádzajúcich z iných krajín. Učili sme sa  pochopiť, že ak je niekto iný, neznamená, že je lepší alebo horší - je iba iný. 

          • ČAROVNÁ JESEŇ

          • Jeden papier, druhý papier,

            na svete už šarkan je.

            Jedno oko, druhé oko,

            hneď sa na nás usmeje.


            Školský dvor ožil 20. októbra šarkanmi od výmyslu sveta. A o to to bolo zaujímavejšie, že si ich deti vyrobili s pani vychovávateľkami svojimi šikovnými rúčkami. Veľké, malé, rôznych tvarov, ale všetky nám urobili veľkú radosť. Počasie bolo ideálne. Pýšilo sa jasnou oblohou, slniečkom a fúkajúcim jarným vetrom. Jednoducho ideálne počasie. Na školskom dvore panovala po celý čas príjemná, veselá nálada a šarkany vykúzlili deťom na tvárach široké úsmevy.

          • ZO ŽIVOTA ŠKD

          • TURISTICKÁ VYCHÁDZKA

            V mesiaci október sme si v školskom klube detí pripravili turistickú vychádzku do blízkeho okolia s prírodovedným zameraním, hrami a zbieraním prírodnín na jesenné tvorivé dielne. Počasie nám prialo, zahrali sme si rôzne hry, pozorovali sme zmeny, ktoré nastali v prírode a objavili krásy jesene.

          • ZDOBIA NIE LEN ZÁHRADY

          • Zdobia nie len záhrady 

            Všetky vidno z ulice,usmievavé tekvice. Čože? Vari sa nám sníva? Veď tekvica nieje živá !  Ale každé dieťa v ŠKD  vie,že   tekvička  niekedy v rozprávke ožije. 

            Deti v ŠKD 4  dali hlávky dokopy,zapojili svoju fantáziu a kreativitu. Spoločne sa zabavili pri zhotovovaní usmievavých tekvičiek,ktoré netrpezlivo čakaju na Tekvičkový sprievod.

            vych.Humajová ,deti ŠKD4

          • OSMIJANKOVA LITERÁRNA ZÁHRADA OČAMI DETÍ 1.A TRIEDY

          • Deti a rozprávky, čo krajšie a zážitkovejšie môže byť. 

            8.novembra 2023 deti 1.A triedy navštívili v Prievidzi Galériu Imricha Vysočana, v ktorej sa skrývala Osmijankova záhrada, močiar, rozprávkový strom, knihokvety, plot, kohút, ružový strom s prekvapením, peliešok.... Celou Osmijankovou záhradou nás správádzala pani Silvia Kupcová, ktorá deťom oživovala rozprávky, vťahovala ich do sveta literárnych postáv, knižiek a hádaniek. Bol to krásny i náučný zážitok.

            tr uč. Mgr. Iveta Michalíková

          • Trieda 3.D získala Diplom v šampionáte Wocabee

          • Gratulujeme žiakom 3.D triedy za dlhomesačnú usilovnosť a vytrvalosť v učení sa angličtiny, ktorá im v októbrovom šampionáte Wocabee priniesla krásny úspech.

            V rámci celého okresu Prievidza sa do súťaže zapojilo mnoho tried základných a stredných škôl.

            Naši žiaci 3.D sa umiestnili na úžasnom 12. mieste.

            V súťaži Wocabee si zmerali sily v učení sa anglických slov a viet.  Veríme, že im účasť v súťaži priniesla aj veľa zábavy a dobrý pocit z nadobudnutých vedomostí.

            Sme hrdí na tento úspech a ďakujeme za reprezentáciu školy.

            PaedDr. B. Žideková

             

             

          • Žiaci 3.D súťažia v Jazykovom Wocabee šampionáte

          • Súťažíme v jazykoch s WocaBee

            Naša škola sa zapojila do piateho ročníka inovatívnej súťaže pre školy s názvom Jazykový WocaBee šampionát.Súťaž prebieha pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a súťaží sa online v aplikácii na učenie slovíčok - WocaBee (čít. "vokebí").

            Žiaci sa v aplikácii učia novú slovnú zásobu vrátane výslovnosti moderným a veľmi efektívnym spôsobom.V súťaži sa hodnotí usilovnosť žiakov v učení cudzích jazykov, meraná počtom bodov získaných za precvičovanie slovíčok.Čím viac žiaci precvičujú, tým viac bodov (za správne odpovede) získajú a viac sa aj naučia.Každá trieda súťaží ako tím, takže v jazykoch sa zlepšujú skutočne všetci žiaci a slovíčka sa naučia vrátane správnej výslovnosti. Aplikácia navyše pracuje s každým žiakom individuálne za pomoci umelej inteligencie a žiaci si ju môžu spustiť na mobile, tablete či počítači.

            Triedy aktuálne súťažia v okresnom kole šampionátu, v ktorom môžu získať zaujímavé ceny nielen pre seba,ale aj pre vyučujúcich a pre našu školu. Súťažíme aj o príspevok na modernizáciu škôl v hodnote 6 000 €.Všetky informácie o súťaži, ako aj jej priebežné výsledky sú k dispozícii na:

            www.wocabee.app/sutaz

            Tou najdôležitejšou výhrou však bude zlepšenie jazykových vedomostí našich žiakov a ich motivácia k učeniu jazykov, ktoré sú v dnešnej dobe mimoriadne dôležité.Sme veľmi radi, že na našej škole dávame priestor moderným technológiám a učíme cudzie jazyky inovatívnym spôsobom, ktorý žiakov baví a prináša im skutočné výsledky!Držíme im v súťaži palce!

            PaedDr. B. Žideková

            ​​​​


          • Nadpis

          • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

            Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.