• Záložka do knihy spája školy

          • Mesiac október je mesiacom školských knižníc. Očarujúci svet príbehov, rozprávok a básní. V škole pod vedením učiteľa spoznávajú  deti svet v  najrozmanitejších podobách. Pozorujú, vnímajú, čítajú.Snažíme sa im priblížiť čarovný svet kníh rozvíjaním čitateľskej gramotnosti. Preto sa žiaci 2.A a 2.B zapojili do projektu - Záložka do knihy spája školy. Spojili sme teda príjemné s užitočným a výsledkom boli tieto milé dielka našich druháčikov.   Mgr.Z.Vrecková

             

             

          • Biela pastelka

          •  

            V piatok 22.9. sa naša škola zapojila do zbierky na pomoc pre nevidiacich a slabozrakých ľudí na Slovensku. Zbierku zorganizovala Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska . Peniaze budú ľuďom pomáhať s výučbou čítania a písania v Braillovom písme, nácviku pohybu s bielou paličkou , poradenstvom pri hľadaní zamestnania,...

            Na našej škole zbierku zorganizoval Školský parlament a dobrovoľníci vyzbierali sumu:

            200 eur

             

            Všetkým , ktorí sa zapojili a prispeli ľubovoľnou sumou patrí obrovská VĎAKA !

             

            Ďakujeme, že pomáhate !

            A.Pammerová

          • Skrátené vyučovanie

          • Vážení rodičia,
            oznamujeme Vám, že vzhľadom na prípravu volebných miestností na Parlamentné voľby 2023 a ich bezproblémový priebeh, bude dňa 29. 09. 2023 skrátené vyučovanie nasledovne:


            1. hod 8.00 – 8.30 (10 min prestávka)
            2. hod 8.40 – 9.10 (10 min prestávka)
            3. hod 9.20 – 9.50 (10 min prestávka)
            4. hod 10.00 – 10.30 (30 min prestávka)
            5. hod 11.00 – 11.30 (5 min prestávka)
            6. hod 11.35 – 12.05


            V tento deň bude ŠKD v prevádzke do 15.00 hod.

            Zároveň vás chceme požiadať, aby ste podľa svojich možností, vyzdvihli vaše dieťa z ŠKD v čo najskoršom možnom čase po skončení vyučovania.

          • Anglické divadelné predstavenie

          • Návšteva divadelného predstavenia patrí k školskej aktivite, ktorá obohacuje vedomosti žiakov z anglického jazyka. Čoskoro si budeme pripomínať Deň jazykov, a preto aj naša škola vyslovuje Áno pre učenie sa cudzích jazykov. Umožnili sme žiakom byť súčasťou tradičného britského príbehu o chudobnej sirote a jeho šikovnej mačke vďaka, ktorej sa stal starostom Londýna. Herci nás cez anglické pesničky vtiahli do zábavného deja a žiaci mali možnosť si preveriť svoje znalosti z cudzieho jazyka. Aj takéto aktivity sú obohacujúce, pretože cez zážitky sa dá naučiť aj nová slovná zásoba.

            PK CUJ  -  učiteľky ANJ 

        • Deň gramotnosti v 4.D
          • Deň gramotnosti v 4.D

          • Deň gramotnosti si pripomíname od roku 1967. V 4.D sme si tento deň pripomenuli viacerými aktivitami.   Pozreli sme si krátke video, v ktorom sme sa dozvedeli o prvých písmach a knihách. V pripravených úlohách sme zistili, že v praveku ešte nepoznali písmo aj to, že neskôr vedeli čítať a písať len pisári. Skúsili sme si vytvoriť hlinené doštičky s prvým klinovým písmom a listiny v prvom písme Slovanov - hlaholike. V závere našej aktivity sme sa zhodli , že vedieť čítať a písať je v živote každého človeka dôležité.  Mgr. J.Kocková

          • Didaktické hry

          • Prváčikovia začali didaktické hry pohybovými hrami v telocvični, kde nás ohúrili svojimi športovými výkonmi. 

            Súťaživosť ich hnala vpred, veď každý chcel byť prvý a tým zabezpečiť prvé miesto svojmu novému kolektívu.

            Následne sme sa vybrali s deťmi pozorovať okolie školy, bydliska, tok rieky Nitry, dopravné značky a bezpečnosť na priechode pre chodcov. 

            Kolektív učiteliek 1.st.ZŠ 

          • Výtvarná súťaž - Lacove chrobáky

          • Naši žiaci sa úspešne zúčastnili celoslovenskej výtvarnej súťaže - Lacove Chrobáky. 

            Kategória Realita - 1.miesto

                            Fantázia - 2. a 3. miesto. 

            Gratulujeme

            Mgr. Linda Emerson


          • Nadpis

          • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

            Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.