• MESIAC MÁJ V ŠKD1

          • MESIAC MÁJ V ŠKD1

            Počas mesiaca máj deti v ŠKD1 zažili množstvo pekných a kreatívnych dní spojených s dňom Matiek,rodiny a mlieka.

            vych.HUMAJOVÁ

          • UNIKÁTNA DIVADELNÁ MARINGOTKA

          • UNIKÁTNA DIVADELNÁ MARINGOTKA V ŠKOLSKOM KLUBE DETÍ

            Aj lásku k histórii treba budovať...

            Do školského klubu detí zavítala historická Divadelná maringotka.

            Deti si pod holým nebom pozreli klasické marionetové predstavenie ČERT A KAČA zo zápisu Boženy Nemcovej sprevádzané hudobnými tónmi z dielne Antonína Dvořáka,ktoré nám p.Milko zahral tak ako bábkari hrávali pred dvomi,či tromi storočiami. Deti mali krásny divadelný a umelecký zážitok.

            vychovávateľky ŠKD

          • EXKURZIA V JE JASLOVSKÉ BOHUNICE

          • 26. 5. 2023 sa žiaci 8. B, 9. A a 9. B zúčastnili exkurzie v JE Jaslovské Bohunice. V informačnom centre sa dozvedeli o fungovaní jadrovej elektrárne, o jej výhodách  ako aj jej likvidácií. Pozreli si ukážky pokusov, odmerali rádioaktivitu dozimetrom. Aktívne sa zapojili do výroby elektrickej energie. Na záver si pozreli areál elektrárne. Plní zážitkov a nových informácií  sa vrátili domov.

            Mgr. Kabáčová, Mgr. Cmarková, Mgr. Boško

          • Zlepšenie kvality ovzdušia

          • 23.5. nás navštívila manažérka kvality ovzdušia z Trenčianskeho samosprávneho kraja, pani Baďurová. Spolu s kolegom si pre našich siedmakov pripravili zaujímavé aktivity a besedu o kvalite ovzdušia na Slovensku a spôsoboch jej zlepšenia. Žiaci 7.A a 7.B aktívnou a hravou formou získali poznatky z environmentálnej výchovy, pričom si uvedomili, ako významne naša činnosť ovplyvňuje čistotu prostredia, v ktorom žijeme.

            Mgr. Cmarková, Mgr. Rovňáková

          • "Čítajme si...." 2023

          • Každoročne sa naša škola zapája do projektu „Čítajme si….“, ktorý vznikol v roku 2008 s cieľom pritiahnuť k čítaniu viac detí a zároveň poukázať na význam literatúry pre detského čitateľa. Čítanie patrí medzi aktivity, ktoré podporujú rozvoj osobnosti dieťaťa a mladého človeka, pomáha poznať hodnoty a rozlišovať dobro a zlo.

            V tomto školskom roku sa do projektu zapojili všetky triedy, od malých prvákov až po teenagerov v 9.ročníku, a tak zúčastnených 322 detí prečítalo úryvok z pripravenej knihy. Školská knižnica sa na týždeň od 22.5.2023 do 26.5.2023 stala miestom stretnutia mladých čitateľov, ktorí si uvedomujú význam čítania v dnešnej elektronickej dobe. Všetci čitatelia sú zároveň zapojení do súťaže o krásne knihy. 

            Všetkým účastníkom ďakujem a dúfam, že sa znova uvidíme budúci rok.

             

            Mgr. Beáta Bánovská

          • CHEER JE PROSTE COOL

          • V uplynulých týždňoch bol na našej škole realizovaný telovýchovný projekt Cheer je proste cool. Do tohto projektu sa aktívne zapojili žiaci 2.A, 4.A a 4.B triedy, ktorí usilovne pracovali pod vedením pani trénerky E. Meleščenko.

            Cheerleading je šport vhodný rovnako pre chlapcov i dievčatá. Hodiny telesnej výchovy vytvárajú príležitosť ako deti zaujať pohybovou hrou. Zábavným spôsobom vytvára medzi deťmi pocit dôvery a zodpovednosti za spoločný výsledok. Rozvíja základné pohybové schopnosti, obratnosť, koordináciu, gymnastické, silové a tanečné zručnosti.

            Získané pohybové schopnosti využili deti pri nácviku súťažnej zostavy s hudbou. Touto zostavou sa budú uchádzať aj o priazeň odbornej poroty. Našim malým cvičencom držíme palce!

            PaedDr. J. Mendelová

          • Druháci na školskom výlete

          • Školský rok 2022/2023 sa onedlho prehupne do posledného mesiaca. Žiaci 2.A a 2.B sa 23.5. zúčastnili svojho školského výletu, ktorý si za usilovnosť a slušné správanie zaslúžili.

            Navštívili najväčšiu prírodnú expozíciu na Slovensku, ktorá sa nachádza Jahodníckych hájoch. V sprievode pani lektorky sa deti postupne oboznámili s exponátmi ľudovej architektúry, z oblastí Liptova, Oravy a Turca. Najviac sa zaujímali o domčeky, v ktorých boli natáčané ľudové rozprávky a stará škola.

            PaedDr. J. Mendelová

          • Beseda Dospievame

          • Uvedomujeme si, že počas puberty naši žiaci prechádzajú veľkými zmenami, duševnými i telesnými. Keďže u dievčat sú tieto zmeny počas dospievania výraznejšie, každoročne organizujeme besedu pre žiačky 7. ročníka o zdraví ženského organizmu a starostlivosti oň. Žiačky boli informované s ohľadom na ich vek a primeranou formou. Tento rok boli naše siedmačky veľmi zhovorčivé a diskutovali sme o rôznych témach z oblasti biológie i sexuality. Beseda bola pre ne zaujímavá a keby sme mali viac času, určite by sme mali o čom hovoriť aj ďalšiu hodinu.

            Mgr. Cmarková

          • Posilňovanie praktických zručností na hodinách biológie

          • V rámci rozvoja prírodovedného a technického vzdelávania realizovali žiaci 9.A na hodinách biológie dva ekologicky zamerané projekty. Prvým bolo zostavenie mechanických žabiek na solárny pohon a druhým stavanie hmyzieho domčeka. Žabky sme získali zapojením do kampane Noc výskumníkov, ktorá bola tento rok zameraná na obnoviteľné zdroje energie. Hmyzí domček budú žiaci dokončovať na hodinách techniky a pri vhodnom počasí bude osadený v areály školy. Aj takýmto spôsobom sa žiaci učia ohľaduplnému zaobchádzaniu s prírodou.

            Mgr. Cmarková

          • Predškoláci na telesnej výchove

          • Žiaci 2.A triedy prežili veselé telovýchovné chvíle s predškolákmi.

            Mladší kamaráti z materskej školy si prišli spoločne zacvičiť. Ukázali, že sú v športovaní celkom zdatní. Deti sa spoločne rozcvičili podľa veršíkov riekaniek a v spoločných družstvách sa zapojili do štafetových cvičení.

            Na záver nám predškoláci predviedli pekné hodobno - tanečné pásmo.

            PaedDr. J. Mendelová

          • Okresné kolo v atletike žiakov

          • Atletiku považujeme pre jej komplexnosť za kráľovnú športov. Pre jej pestrosť, všestrannosť a dostupnosť ju môžeme považovať za základ všestranného telesného aj duševného rozvoja detí a mládeže. Pomáha rozvíjať pohybové aj funkčné schopnosti organizmu a prináša veľa potrebných zdravotných benefitov. Pestuje u žiakov samostatnosť, sebaovládanie, húževnatosť a cieľavedomosť.

            Presvedčiť o tom sa mali možnosť aj žiaci našej školy, ktorí sa svojimi výkonmi nominovali na Okresné kolo v atletike. To sa konalo na atletickom areáli ZŠ Energetikov. Súťažili žiaci z celého okresu a v početnej a kvalitnej konkurencii sa nedali zahanbiť ani naši žiaci.

            Najúspešnejší bol Samuel Botka, ktorý zvíťazil v hode kriketovou loptičkou a výkonom 88 metrov prekvapil súperov i usporiadateľov. Veľmi dobre dopadol aj Adam Pollák, ktorý skončil na 3. mieste vo vrhu guľou. 

            Všetkým ďakujeme za reprezentáciu školy a želáme ďalšie úspechy.

            Mgr. Igor Kútny

          • Výtvarná súťaž - "Šport a olympizmus očami detí"

          • 10.5.2023 sa naša škola zapojila do výtvarnej súťaže poriadanej Olympijským klubom Prievidza. Školu reprezentovali:

            v 1. kategórii - Zoja Dobrovodská 4.A, Júlia Bartáková 4.B a Dominika Andrejovská 4.B

            2. kategóriu - Amélia Hricová 5.A, Mia Orthová 5.A a Soňa Pastuchová 5.A

            Dievčatám sa na súťaži veľmi páčilo,  vytvorili krásne práce a získali sme pre našu školu 2 ocenenia.

            1. miesto - Júlia Bátorová (1.kategória)

            3. miesto - Amélia Hricová (3.kategória)

            Srdečne gratulujeme!

            Mgr. Iveta Michalíková

             

             

             

          • FILMOVÝ KABINET V ŠKOLSKOM KLUBE DETÍ

          • Deti zo ŠKD 1 - 5 sa vo svojich oddeleniach preniesli do sveta filmu.Zahrali sa na režisérov,filmárov a hercov.Zišli sa vo veľkej telocvični,kde si odprezentoval scénky na tému ŠIKANA.Scénky boli z rôzneho prostredia ako je škola,ihrisko,park,dopravný prostriedok... . Spoločne si ukázali ,že PRIATEĽSTVOM,EMPATIOU A POROZUMENÍM sa dá bojovať proti šikane.Taktiež ako jej dá vyhnúť,čo robiť,ak sa s ňou stretneme a predovšetkým na koho sa obrátiť.

            Vychovávateľky ŠKD 1-5


          • Nadpis

          • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

            Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.