• Medzinárodný projekt - anglický jazyk

          • S koncom školského roka sa skončil aj eTwinningový projekt Children´s well-being. Od posledného razu, keď sme publikovali našu prácu, sa niektoré deti zapojili do aktivity My favourite toy v rámci online stretnutia, kde sme sa videli skoro „naživo“. Tiež sme zrealizovali aktivitu Box of kindness zameranú na duševné zdravie, kde deti zdokumentovali všetky dobré skutky, ktoré robili pre svojich spolužiakov. Úsilie bolo ocenené certifikátom, ktorý deti zapojené do projektu dostali na záver školského roka. Veľká vďaka patrí našim deťom a tiež všetkým deťom zo zúčastnených krajín z Turecka a Španielska. Za spoluprácu ďakujeme aj ich učiteľom, ktorí boli pre projekt zapálení a robili ho s láskou hlavne pre rozvoj anglických jazykových kompetencií, ale aj všeobecné blaho detí.

            Pekné prežitie prázdnin, happy summer holidays!            Deti z 3.A, 3.B, 4.A, 4.B, Mgr. Denisa Sczyrzická 

          • ŠPORTOVÉ POPOLUDNIE V ŠKD

          • ŠPORTOVÉ POPOLUDNIE V ŠKOLKOM KLUBE DETÍ

            Pani vychovávateĺky si  pripravili pre deti zábavno - športové popoludnie.Úlohou detí bolo získať pät pečiatok z piatich športovo - zabavných disciplín,ktoré si pripravili naše kreatívne pani vychovávateľky.Deťom sa aktivita veľmi páčila,parádne sa zabavili.

            vych. Humajová

          • Svet v kocke so zmrzlinou v ruke...

          • 3.B sa ku koncu šk.roka vybrala na výstavu Lega, ktorá sa koná v HN múzeu v Prievidzi. V úvodnom animovanom filme sme sa dozvedeli veľa zaujímavostí o tom,  ako to vlastne so vznikom Lega bolo. Všetkých nás pohltili mega stavby z tých ,,zázračných kociek". Aj my sme priložili ruku k dielu a zopár našich ,,stavieb  z Lega" sme zanechali v múzeu. Potom sme si prezreli historické budovy v meste, aby sme niečo o našom meste vedeli.....Zmrzlina bola riadne veľká, ešte sme vychytali aj  ,,školskú akciu" a hlavne fantastická!

            Mgr.E.Rovňáková

          • Plavecký výcvik 3. ročníka

          • V dňoch od 13.6. do 26.6. 2023 žiaci 3.A a 3.B absolvovali plavecký výcvik v mestskej plavárni Prievidza. Žiaci získali základné plavecké zručnosti. S priebehom výcviku boli všetci veľmi spokojní. Pod vedením odborných trénerov plávania sa hravou formou naučili základné plavecké štýly a hlavne "nebáť sa vody!"

            Mgr. B. Arpášová, Mgr. E. Rovňáková

          • AJ NA OTECKOV MYSLÍME V ŠKOLSKOM KLUBE DETÍ

          • AJ NA OTECKOV MYSLÍME V ŠKOLSKOM KLUBE DETÍ

            Deti v školskom klube detí nezabudli na svojich oteckov.Vzali do rúk nožnice,lepislo,farebný papier...Zapojili svoju fantáziu,nápaditosť a kreativitu.Zhotovili im krásne pozdravy  a darčeky ku Dňu OTCOV.

            vychovávateľky ŠKD

          • ŠKD TANCUJE SO XOANOU

          • TANCUJEME SO XOANOU

            Do školského klubu zavítali naši kamaráti z tanečnej školy XOANA.Stretli sme sa vo veľej telocvični,kde sme si spoločne pozreli prezentáciu našich žiakov,zahrali sme sa čarovný kufrík,predstavila sa nám i tanečná trieda Energy.Všetci sme sa ponorili do tanečného rytmu a roztancovali sme celý školský klub detí.

            vychovávateľky ŠKD

          • Koncoročný výlet - Banská Bystrica

          • Výlet začal cestou vlakom do Turčianskych Teplíc. Cesta bola kľudná a príjemná. Kým sme čakali na rýchlik do Banskej Bystrice, v Turčianskych Tepliciach sme si prezreli a prešli sa kúpeľným parkom s mnohými zaujímavými lavičkami. Následne sme sa vrátili na stanicu a nastúpili na rýchlik.​​​​

            Prešli sme cez 22 tunelov a keď sme konečne dorazili do Banskej Bystrice, naša cesta smerovala do múzea SNP. Pán sprievodca nám všetko ukázal a podrobne vysvetlil. Rozprával o mnohých faktoch o prvej a druhej svetovej vojne a taktiež o SNP. Keď sme skončili v múzeu, išli sme si pozrieť lietadlo a tanky. Potom sme prešli do obchodného centra, kde bol rozchod a mohli sme sa ísť najesť alebo si aj niečo kúpiť. Odtiaľ sme ešte išli na námestie, kde bolo tiež čo pozerať a odtiaľ na vlak domov. Prestupovali sme tak ako predtým, ale teraz vo Vrútkach. Výlet sa mi veľmi páčil a rád by som išiel znovu. 

            Mgr. D. Boško, Mgr. I. Kútny, T. Štanga (text)

          • Koncoročný výlet- Viedeň

          • Keď sa povie koniec roka, každý žiak začne premýšľať o koncoročnom výlete. Tento rok sa deviataci a 8.A išli pozrieť do hlavného mesta Rakúska- do Viedne. Navštívili prírodovedecké múzeum, kde si pozreli časové obdobie od vzniku Zeme až po súčasnosť a obdivovali všetky exponáty so zadržaným dychom. Následne sa prepravili do Múzea čokolády, kde mohli ochutnávať čokoládové bonbóny a tekutú čokoládu lyžičkou priamo z fontány. Cestou naspäť nemohli vynechať nákupné centrum v Bratislave, a odtiaľ sa už spokojne odviezli naspäť od Prievidze. 
            Všetkým prajeme už o chvíľku krásne prázdniny a deviatakom úspešný štart na stredné školy!

            Mgr. Bánovská, Mgr. Cmarková, Mgr. Rybanská, Mgr. Boško
             

          • Regionálna výchova v teréne

          • Záver školského roka sa blíži a tak piataci z 5.B overili svoje získané vedomosti a zručnosti z hodín regionálnej výchovy a geografie. Rozdelili sa na skupiny a na jednotlivých stanovištiach v areáli školy hľadali odpovede na otázky z minulosti regiónu , skladali obrázky pamiatok, orientovali sa v mapách Prievidze , lúštili slová z hlaholiky, aby nazbierali čo najviac bodov . A hanbiť sa veru nemuseli. Všetky úlohy zvládli na 1.

            A.Pammerová

          • 2. miesto pre našich druhákov!

          • Gratulujeme našim deťom z 2. A triedy, ktorí sa pod vedením pani trénerky E. Meleščenko zapojili do online súťaže CHEER JE COOL. Niekoľko hodín poctivého tréningu prinieslo svoje ovocie v podobe krásneho 2. miesta. Veríme, že deti tento úspech povzbudí a budú v športových činnostiach pokračovať.

            PaedDr. J. Mendelová

          • Výtvarná súťaž : Školské ovocie

          • Žiaci prvého a druhého stupňa našej školy sa zúčastnili  maliarskej súťaže Školské ovocie. Na túto tému namaľovali množstvo nádherných prác a ostali ocenený.

             Gratulujeme a veľa ďalších úspechov

            Mgr. Linda Emerson

          • Celoslovenská výtvarná súťaž : Les ukrytý v knihe

          • Naša žiačka Amélia Hricová z 5.A bola ocenená a jej práca patrila k najlepším 19 z celej krajiny. Na súťaži sa zúčastnilo  1627 škôl a 33 lesných pedagógov rozhodovalo 89 hodín . Je to veľký úspech. Gratulujeme

            Mgr.Linda Emerson

          • Atletický Olympijský deň žiakov 3.- 4.r. ZŠ v Prievidzi

          • Dnes 21.6.2023 sa naši žiaci z tried 4.A: Nesrin Ceylan, Adam Ivančík, Marek Keblúšek, Timotej Vozík a 4.B: Tatiana Cachovanová, Lucas Dúbravka a Samuel Mokrý zúčastnili na Atletickom Olympijskom dni, ktorý sa konal v areále ZŠ Ul. Energetikov v Prievidzi.   Naši žiaci vzorne reprezentovali našu školu a podali výborné výkony, čoho výsledkom sú dve strieborné medaily: Adam Ivančík za hod kriketovou loptičkou a Marek Keblúšek za beh na 400 m. Obom chlapcom srdečne gratulujeme a prajeme im ešte veľa športového šťastia a úsilia.

            Text a foto: Mgr. Cachovanová

             

          • Ocenenie najúspešnejších žiakov

          • Dnes, 20.6.2023, si naši žiaci: Barborka G., Karolínka K., Peter K., Martin M. prevzali z rúk  MVDr. Norberta Turanoviča ocenenie za svoj vynikajúci úspech v súťažiach v celoslovenskom kole. V príjemnom a peknom prostredí Galérii Imricha Vysočana v Prievidzi bol pripravený zaujímavý program i občerstvenie. Zo slávnostného oceňovania deti odchádzali nielen s odmenou, ale i s hrejivým pocitom vo svojich srdiečkach. Prajeme im veľa ďalších úspechov a ďakujeme za výbornú reprezentáciu našej školy.

            Mgr. A. Marková

          • Účelové cvičenie-2.stupeň

          • Teplý slnečný deň nás všetkých milo prekvapil a tak sme mohli stráviť štvrtkové dopoludnie v prírode. 5.A a 7.A sa vybrali do Bojníc, šiestaci mali atraktívny program s vojakmi na stanovištiach v areáli ZŠ S.Chalupku, kde súťažili v družstvách a riešili rôzne úlohy zamerané na riešenie mimoriadnych situácií ( prvá pomoc, základy topografie, turistické značky, prenos raneného,...) Siedmaci, 5.B a 9.A mali po 6 km pochodu oddych na Mariánskom vŕšku a vyskúšali si svoje schopnosti pri pochodových poveloch. Žiaci 9.B a 8.B sa vybrali do Poluvsie , kde si mohli overiť svoje znalosti kladenia ohňa.

            A.Pammerová

          • Didaktické hry - 1.stupeň ZŠ Dobšinského

          • Dňa 15.06.2023 deti z prvého stupňa absolvovali didaktické hry v Mestskom parku pri rieke Nitra v Prievidzi.

            Okrem športových aktivít a relaxu sa žiaci venovali spoznávaniu a ochrane prírody: lokálnej flóry i fauny. Cestou sme upozorňovali na bezpečné správanie v dopravných situáciách. Našli sme zopár liečivých rastlín a vysvetlili sme si ich blahodárne účinky na organizmus. Videli sme aj zvieratká, širokú plejádu domácich miláčikov, ktoré boli na prechádzke a svojou prítomnosťou nás potešili aj voľne žijúce zvieratá ako sú divé kačice, labute a zajac poľný.

            Mgr. Denisa Sczyrzická, deti 1., 2., a 4. ročníka, učiteľky 1.st.ZŠ

          • Kostarika- raj na Zemi

          • Kostarika je malý a dokonalý raj v Strednej Amerike, kde všetky chodníky vedú k vodopádom, sopkám, plážam ukrytým pred húfom turistov, aj do nekonečnej džungle so stovkami druhov vtákov, leňochmi, opicami a tapírmi. Kostarika je dokonalý zážitok pre milovníkov prírody.

            Aj my sme mali možnosť nahliadnuť do tejto úžasnej krajiny prostredníctvom mladých aktivistov, ktorí Kostariku navštívili a porozprávali nám nielen o divokosti prírody, ale hlavne o aktivitách zameraných na čistotu pobrežia a ochrany dažďového pralesa. Deti sa aktívne zapojili do diskusie a kládli množstvo otázok. Opäť veľmi poučné a už teraz sa tešíme na ďalšiu návštevu v našej škole.

             

            A.Pammerová

          • Spoznávanie Trenčianskeho hradu - 5.A a 6.B

          • Dňa 12.6. 2023 sa triedy 5.A a 6.B zúčastnili školského výletu do Trenčína s cieľom navštíviť Trenčiansky hrad. V priestoroch hradu sme si sadli v blízkosti studne lásky a porozprávali sme si povesť o Fatime a Omarovi. Zaujala nás tiež mučiareň s nástrojmi, ktoré kedysi využívali Kati. Hoci sme išli stále do kopca, neodradil nás výstup na Matúšovu vežu, z ktorej bol krásny výhľad na mesto a celé Považie. V centre mesta nás potešili fontány so studenou vodou, v ktorých sme sa trochu osviežlili. Po krátkom občerstvení a nákupe suvenírov sme sa plní zážitkov a dojmov vybrali na cestu domov. 

            Mgr. Dagmar Truchla

            Mgr. Linda Emerson

          • Krúžok Programovanie hrou

          • Krúžok, počas ktorého sa stretávali žiaci zo siedmych a ôsmych ročníkov, priniesol aj tento rok všetkým zúčastneným množstvo nových zručností a skúseností s IT technológiami. Podrobnejšie sa tu žiaci stretli s modelovaním v 3D programe, pričom jednoduchšie objekty si mohli vytlačiť na našej 3D tlačiarni a zobrať domov. Skombinovaním vznikli napr. svietiace okuliare, ktoré je možné ešte rôzne doplniť.​

            Jednoznačne tu zlepšili aj svoje programátorské schopnosti v ľahšom programovacom prostredí Scratch, ale aj o niečo zložitejšom MakeCode, pričom niektorí nahliadli aj do dnes najrozšírenejšieho programovacieho jazyka  Python. V prostredí Scratch sa nám podarilo vytvoriť aj pár minihier, napr. bludiská rôzneho typu či naháňačku mačky a myší. Môžete si ich aj vyskúšať.
            Bludisko tu: https://scratch.mit.edu/projects/771859998
            Mačka a myšky sú tu: https://scratch.mit.edu/projects/771871137

            V prostredí MakeCode žiaci programovali micro:bity a prepájali ich s rôznymi doplnkami. Doplnky používali buď tie, ktoré boli k dispozícií, alebo pre splnenie úlohy použili rôzne iné veci (klince pomohli merať vlhkosť). Kde neboli žiadne vhodné pomôcky, pomohla znalosť 3D modelovania a tlače, ktorú sa naučili. S určitými programami sa zapojili aj do mimovyučovacích aktivít a súťaží (Ekorok, Enteriáda). Niektoré ukážky nájdete tu:

            Mgr. D. Boško

          • ŠKOLA V PRÍRODE - REPIŠTE

          • Žiaci 4.ročníka sa zúčastnili Školy v prírode v krásnej časti Slovenska - Repište. 

            Do ŠvP sme sa vybrali v pondelok 29.5.2023. Počas 5 slnečných dní sme zažili veľmi veľa - turistickú vychádzku na hrad Markus, prechádzku do Sklenných Teplíc, kúpanie v bazéne, Hru Agent 007, diskotéku, finančnú hru Markety, nočnú hru, futbalový zápas, športové súťaže, voňavú opekačku, poznávanie lúčnych kvetov, kreatívne vyrábanie herbára, kreslenie zážitkov v prírode, besedu so včelárkou Jankou... 

            Sme šťastní, že sme tam boli - žiaci 4.A a 4.B triedy

            Mgr. I.Michalíková


        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.