• Kamienky pre radosť

          • Decoupage na kameň sa nám spoločne podarilo vytvoriť s deťmi 6.B triedy na hodinách techniky. Na čistý kameň sme naniesli bielu farbu,  ktorá mu dodala krajší vzhľad. Keď farba zaschla, deti už mali pripravený vystrihnutý obrázok zo servítky. Najlepšie je 3-vrstvová servítka. Je potrebné ju rozdeliť na tú najtenšiu časť, ktorú potom priložíme na  kameň. Ten sme predtým ešte natreli tenkou vrstvou lepidla. Necháme zaschnúť a kamienok je hotový. Táto technika zdobenia sa dá použiť na akýkoľvek materiál ( kartón, drevo, sklo,...).

            A. Pammerová

          • Európsky deň jazykov - aj na 1.st. našej školy

          • Šikovní a milí žiaci 4.A a 4.B triedy sa podieľali na tvorbe krásnych projektov pri príležitosti Európskeho dňa jazykov. Oduševnene sa zaujímali o vybrané krajiny, ktorým sa jednotlivo rozhodli venovať. S radosťou projekty na hodine anglického jazyka aj odprezentovali. 

            Takto vyzerajú nástenky venované tomuto významnému dňu u nás v škole.

            A takto horlivo zbierali deti informácie o projekte a daných krajinách v počítačovej učebni. Virtuálna kamarátka Lara bola sprievodkyňou krajinami a ich jazykmi:       

            https://edl.ecml.at/Activities/languagejourney/tabid/3223/Default.aspx

            Deťom sa rozširujú obzory a vnímanie sveta spoznávaním druhých kultúr. Európske jazyky sú síce jazykmi Európy, avšak zároveň sú aj svetovými jazykmi, nakoľko používanie niektorých z nich je dôležité na celom svete.

            Mgr. Denisa Sczyrzická

          • Nová galéria v Prievidzi- Galéria Jabloň

          • Je úžasné spoznávať minulosť svojich rodičov a starých rodičov cez predmety, ktoré boli súčasťou ich každodenného života. A tak  v rámci hodín regionálnej výchovy nahliadli žiaci 5. a 6. ročníka do časov nedávno minulých. Spoznali typický socialistický obchod, školu, telefónnu búdku na mince, či gramofón,  magnetofón, ale aj práčku bez žmýkačky, či prenosný televízor. Spoznali nové slová ako Tuzex, bony, trstenica, súdružka učiteľka a iné.  Deti rozprávanie zaujalo a v kvíze si preverili aj svoju pamäť. Už teraz sa tešíme  na ďalšie pútavé výstavy .

            A. Pammerová

          • Beseda so spisovateľkou Katarínou Mikolášovou

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda so spisovateľkou Katarínou Mikolášovou.

            Krásny slnečný štvrtok v októbri sme my žiaci 3.A triedy mali  možnosť stretnúť a spoznať spisovateľku Katarínu Mikolášovú, autorku detskej knihy KOMORA BABKY ŽELKY. Beseda so spisovateľkou sa konala v Knižnici Mikuláša Mišíka v Prievidzi, na ktorú nás pozvala a tiež zapojila Silvia Kupcová. Okrem rozprávania o knihe, jej pokračovaní, dotváraní rozprávky, postavičiek, príbehu a vzniku hlavných hrdinov, nám porozprávala aj o jej vnučke, jej vlastnej komore a živote. Katarína Mikolášová nám prišla odovzdať aj ceny za celoslovenskú súťaž - NAPÍŠ - UHÁDNI - ILUSTRUJ - VYHRAJ, ktorú vyhlásila a do ktorej sme sa my zapojili.

            Výtvarná súťaž - čestné uznanie získala Uliana Stetsenko a Maxim Jurovatý

            Literárna súťaž - 2.miesto získala Vanesa Mruškovičová

                                          3. miesto získal Marek Keblúšek

                                          čestné uznanie získal Adam Greschner

            Bolo to veľmi príjemné a čarovné stretnutie. Ďakujeme.

            tr.uč. Iveta Michalíková

          • Land art - umenie v prírode

          • Prišla jeseň. Jedno z krásnych ročných období. Aj my žiaci 3.A triedy sme využili slnečný jesenný deň na hry  a kreatívne tvorenie z ponúknutých farebných kvetov, listov, plodov, vetvičiek.

            Deťom sa hodina veľmi páčila, dokázali vytvoriť nádherné obrazy  stromov, jeleňa, slimáka, strašiaka, postavičky z jabĺk, jesennú vílu, domček a iné obrázky. 

            Mgr. Iveta Michalíková

        • Kreatívni štvrtáci
          • Kreatívni štvrtáci

          •  

            Rozvoj jemnej motoriky je neoddeliteľnou súčasťou vývoja dieťaťa od útleho veku. Hoci by sa mohlo zdať, že ide iba o dobre znejúci výraz bez hlbšej podstaty, nie je to tak. Jemná motorika je aktivita drobných svalov, vďaka ktorej dokážeme vykonávať presné pohyby. Väčšinou sa o nej hovorí v súvislosti s pohybmi prstov a rúk, úchopom alebo narábaním s malými predmetmi, ale patria pod ňu napríklad aj svaly, ktoré majú na starosti pohyb očí a vďaka ním vieme žmurkať, alebo mimické svaly na tvári.

            A ako ju majú vyvinutú deti zo štvrtého ročníka? O tom sa presvedčíte, keď si prezriete tieto kreatívne kľúčenky a šperky.

            Mgr. Zuzana Vrecková

          • Európsky deň jazykov

          • Európa a rozmanitosť jazykov v Európe.

            Od 26.9.2021 prebiehali na hodinách anglického jayzka rôzne aktivity a projekty. Pripomenuli sme si  Európsky deň jazykov. Žiaci sa stali Európanmi a obyvateľmi rôznych krajín v Európe. Cieľom bolo podnietiť a motivovať žiakov, aby sa učili jazyky, pretože rozmanitosť je nástrojom na dosiahnutie interkultúrneho porozumenia.

            Mgr. Monika Rybanská

          • Európsky týždeň športu

          • Európsky týždeň športu

            30.9. 2021 žiaci 4.A a 4.B triedy reprezentovali našu školu na športovej súťaži. V budove športovej haly si vyskúšali jednotlivé disciplíny:

            1. hod do basketbalového koša

            2. 6m hod na hádzanársku bránku

            3. 7m kop do hádzanárskej bránky

            4. štafetový beh tam a späť na dĺžku basketbalového ihriska

            10 členné družstvo zložené z chlapcov a dievčat (5+5) vybojovalo krásne 2. miesto. Vzbudiť záujem o tieto športy sa určite podaril, víťazom blahoželáme a želáme veľa ďalších úspechov.

            Mgr. Iveta Matejovičová

        • Jeseň pani bohatá, farbí stromy do zlata
          • Jeseň pani bohatá, farbí stromy do zlata

          • Výtvarná výchova v 6.A a 6.B triede bola v septembri naozaj farebná. Inšpiráciou bola jesenná vychádzka v rámci etickej výchovy a emócie sa razom pretavili na výkres. Stromy zaliate slnkom , aj búrkové mraky , ale aj detská fantázia  sa ukrývajú  v namaľovaných obrázkoch . Tak sa inšpirujte aj vy.

            A. Pammerová

          • NOC VÝSKUMNÍKOV

          • Piatok 24. septembra sme sa zapojili do projektu „ NOC  VÝSKUMNÍKOV“. Na našu školu prišiel VEDECKÝ  KURIÉR a priniesol balíček s pomôckami na realizáciu experimentov z fyziky. Žiaci 6. A nedočkavo balíček otvorili a tešia sa na vedecké bádanie.

            Mgr. Kabáčová Dagmar

        • Stolnotenisový turnaj
          • Stolnotenisový turnaj

          • Stolnotenisový turnaj

            V rámci Európskeho týždňa športu sa na našej škole uskutočnil 24.9. 2021 stolnotenisový turnaj žiakov 5-9. ročníka. Žiaci bojovali o tričko, diplom a medailu. Víťazom blahoželáme:

            5. ročník:

            1. miesto - Samuel Adámik

            2.miesto -Kristína Alaxová

            3. miesto – Karim Ahmed

            6. ročník:

            1. miesto - Terézia Tirindová

            2.miesto – Tomáš Kasala

            3.miesto – Laura Schniererová

            7. ročník:

            1. miesto – Martin Mokráš

            2.miesto – .....

            3.miesto – Miroslav Fajka

            8.ročník:

            1.miesto – Adam Šimko

            2.miesto – Michael Bielik

            3.miesto – Peter Záhorský

            9.ročník:

            1.miesto – Patrik Kocúr

            1.miesto – Franko Lehotský

            2.miesto – Filip Gábor

             

            Mgr. Iveta Matejovičová

          • Športové dopoludnie prvákov a predškolákov

          • Slnečné jesenné počasie vylákalo žiakov 1.A triedy a predškolákov na školský dvor, aby sa vzájomne spoznali a zacvičili si. Spoločne sa naučili pohybové cvičenia s veselými pesničkami. V družstvách si vyskúšali svoju obratnosť a rýchlosť v rôznych štafetových súťažiach.

            PaedDr. Jana Mendelová

          • Privítali sme našich prvákov

          • Klopi, klopi, brána, otváraj sa zrána...

            Touto básňou symbolicky zaklopali naši prváci 2.9.2021 na školskú bránu, aby sa pred nimi otvorila a voviedla ich do nového a nepoznaného sveta. Privítali ich vyzdobené triedy, prvácke pani učiteľky ale aj starší žiaci, ktorí pripravili pre nich pekný kultúrny program. Našim novoprijatým prváčikom prajeme veľa síl a úspechov v učení!

            PaedDr. Jana Mendelová

             

             

          • Úspech v krajskom kole súťaže Hviezdoslavov Kubín

          • 9. septembra 2021 reprezentovali našu školu žiaci: Maximko Ilčík-3.A, Veronika Keblúšková- 4.A, Lucka Nikmonová- 7.A a Simonka Čertíková- 8.A v krajskej súťažnej prehliadke : Hviezdoslavov Kubín v umeleckom prednese poézie a prózy detí. V Mestskom kultúrnom stredisku v Novom Meste nad Váhom premenili počiatočnú zvedavosť a očakávania na kvalitné recitačné výkony. Okrem veľkej pochvaly si zaslúžia samozrejme aj prvú jednotku v tomto školskom roku. Simonka Čertíková obsadila vynikajúce 3. miesto v 3. kategórii ( žiaci 7., 8. a 9. ročníka) v prednese prózy.  Víťazke srdečne gratulujem. Všetkým žiakom prajem mnoho ďalších recitačných úspechov a ďakujem za reprezentáciu školy.

            Mgr. A. Marková Richterová

          • Stolný tenis

          • Hľadáme talenty – stolný tenis

            29.6. si žiaci 5.-9. ročníka zahrali stolný tenis. Napriek teplému počasiu sa s nadšením snažili poraziť súpera. O hru prejavil záujem aj talentovaný R. Kotlár z 1.B triedy. V tento deň držal prvýkrát v ruke raketu a po chvíli hral ako „malý profesionál“. Začínajúcim športovcom pomáhal A. Šimko zo 7.B triedy a M. Daško z 9.B triedy. Verím, že v tejto športovej tradícii budeme pokračovať.

            Mená víťazov:

            5.ročník:

            1.T. Kasala

            2.E. Štancelová

            3.T. Hampl

            6.ročník:

            1.M. Mokráš

            2.S. Hlinka

            3.T. Kováč

            7.ročník:

            1.A. Šimko

            1.R. Čečko

            2.S. Radbová

            8.a 9. ročník:

            1.M.Daško

            2.P. Kocúr

            3.A. Gonska

             

            Mgr. Iveta Matejovičová

          • Virtuálna štafeta II - vyhodnotenie

          • Vyhodnotenie Olympijského dňa a Behu Olympijského  dňa 2021

            Dňa 24.6. 2021 sa uskutočnil na našej ZŠ s MŠ Dobšinského  olympijský beh a aktivity olympijského dňa. Spolu súťažilo 220 pretekárov. Žiaci získali celkovo 18 prvých miest v kategórii beh. Na olympijskom dni žiaci zvládli všetky aktivity, boli odmenení koláčikom a džúsom.

            Mená víťazov:

            1.A

            1.miesto – Ch. Holecová

            2.miesto – L. Pastuchová

            3.miesto – T. Pánis

            1.B

            1.miesto – D. Valachová

            2.miesto – L. Závadský

            3.miesto – H. Polerecká

            2.A

            1.miesto – M. Keblušek

            2.miesto – T. Vozík

            3.miesto – M. Ilčík

            2.B

            1.miesto – S. Sluka

            2.miesto – D. Trgiňa

            3.miesto – L. Dúbravka

            3.A

            1.miesto – L. Matejková

            2.miesto – M. Ďuriš

            3.miesto – A. Struhár

            3.B

            1.miesto – L. Bešényi

            2.miesto – K. Drozd

            3.miesto – S. Pastuchová

            4.A

            1.miesto – R. Hianik

            2.miesto – K. Klaková

            3.miesto – V. Beljanský

            4.B

            1.miesto -S. Adámik

            2.miesto – K. Ahmed

            3.miesto – D. Kocka

            5.A a 5.B – Ch

            1.miesto – A. Dado

            2.miesto – M. Mišeje

            3.miesto – F. Toráč

            5.A a 5.B- D

            1.miesto - L. Schniererová

            2.miesto – T. Tirindová

            3.miesto – B. Romančáková

            6.A a 6.B – Ch

            1.miesto – M. Mokráš

            2.miesto – T. Kováč

            3.miesto – R. Peniaško

            6.A a 6.B – D

            1.miesto – L. Nikmonová

            2.miesto – A. Angyi

            3.miesto – S. Struhárová

            7.A a 7.B- Ch

            1.miesto – A. Šimko

            2.miesto – A. Polák

            3. miesto -M. Bielik

            7.A a 7.B – D

            1. miesto – S. Čertíková

            2.miesto – S. Sedláková

            3.miesto – A. Ertlová

            8.A  – Ch

            1. miesto – P.Kocúr

            2.miesto – I. Stecenko

            3. miesto – F. Lehotský

            9.A a 9.B- D

            1.miesto – M. Kurbelová

            2. miesto – V. Bučeková

            3. miesto – V. Ragulíková

            9.A a 9.B – Ch

            1. miesto - A. Gonska

            2. miesto – A. Majzlan

            3. miesto – M. Jágerský

            8.A  – D

            1. S. Juríková

            2.- bez účasti

            3.- bez účasti

             

             

             

             

             

             

             

            Foto a text Mgr. Iveta Matejovičová

          • KOMPARO

          • Žiaci 8. a 9. ročníka sa aj tento rok zúčastnili na dobrovoľnom testovaní vedomostí zo slovenského jazyka a literatúry, matematiky, fyziky a dejepisu.

          • Olympijský beh

          • Olympijský beh

            24.6. sa konal olympijský beh žiakov 1. – 9. ročníka v rámci projektu Virtuálna štafeta a projektu Olympijský deň. Deti si zasúťažili a vyhrali krásne odmeny. Viď foto:

          • Atletický olympijský deň

          • Atletický olympijský deň

            23.6. sa uskutočnil Atletický olympijský deň. Žiaci 4.A a 4.B triedy s nadšením reprezentovali školu. Získali tieto ocenenia:

            Róbert Hianik – 1. miesto za beh na 50m

            Róbert Hianik – 2. miesto za skok do diaľky

            Stella Ester Žiklová – 1. miesto za skok do diaľky

             

          • Virtuálna štafeta

          • Žiaci prvého stupňa, druhého stupňa  a ŠKD sa zapojili do projektu VIRTUÁLNA ŠTAFETA. Ich úlohami bolo napísať našim olympionikom ,ktorí nás budú reprezentovať na OH v TOKIU odkaz -povzbudenie na pohľadnicu, zúčastniť sa olympijských kvízov, nakresliť  olympijský deň a zdolať 2021m behom, kolobežkou alebo na bicykli. Žiaci  a deti z ŠKD hravo zvládli všetky úlohy. Dokonca deti z ŠKD si odovzdali i symbolicky olympijský oheň. Všetci sa pri aktivitách  dobre zabavili. Viď foto:

            Mgr. Iveta Matejovičová


        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.