• Okresné kolo Geografickej olympiády
          • Okresné kolo Geografickej olympiády

          • Dňa 17. 2. 2022 sa 9 žiakov našej školy zúčastnilo Okresného kola Geografickej olympiády, ktorá sa v tomto školskom roku uskutočnila formou online. Žiaci si overili svoje teoretické vedomosti i praktické zručnosti a na vypracovanie testu mali 90 minút. Nás potešilo, že až 8 zúčastnených žiakov sa stalo úspešným riešiteľom. Najlepšie umiestnenie dosiahli žiaci 5.B triedy Marián Varga a Samuel Nižňanský, ktorí obsadili v svojej kategórii 1. a 2. miesto. Všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť a gratulujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

            I. Kútny

          • Fórum detí a mládeže-online stretnutie

          • Dňa 16.2.2022 sa konalo pravidelné stretnutie členov ŽŠR z mesta Prievidza. Nakoľko v tejto pandemickej situácii sa členovia nemohli stretnúť osobne, uskutočnilo sa prvýkrát online. Na stretnutie bola pozvaná aj pani primátorka K. Macháčková. Našu školu na stretnutí zastupovali S. Masarovičová (9.A) a R. Svítková (8.A).

            Zo stretnutia pre Vás vyberáme:

            Ako prvú mala pripravenú prezentáciu pani primátorka.

            1. Na začiatku prezentovala aktivity a novinky za rok 2021 v meste Prievidza, napr: nová výsadba stromových alejí, kvety v meste- rozšírenie lúčneho výsevu v parku Skotňa, nové multifunkčné ihrisko na S. Chalupku, Valentínsky rámik na fotenie na námestí, ...

            2. Ako ďalšie prezentovala plánované aktivity v meste na tento rok 2022: obnova vnútrobloku na Mládeži( je aj na Zapotôčkach)- oddychový priestor, dažďová záhrada, ihrisko s asfaltovým povrchom, prvky pre deti so zdravotným znevýhodnením, podpora športu v čase pandémie , nová Galéria I. Vysočana na poschodí v Meštianskom dome na Námestí slobody,...

            3. Ako druhá vystúpila členka z Rady mladých, hovorila o uskutočnených činnostiach v meste: florbalový turnaj, volejbalový, bowlingový, Weekends for climate – Eko projekt so zahraničím, hlavne s Fínskom ( zapojená bola naša škola - 5.A,5.B- v rámci hodiny regionálnej výchovy kreslili ekoplagáty, ktoré boli zaslané do Fínska),...

            S. Masarovičová, R. Svítková

             

          • Zabudnuté remeslá- tvorivé dielne

          • Existuje mnoho tradičných remesiel, ktoré prežili do dnešných čias, ale sú aj také, ktoré už nie sú typickou každodennou súčasťou našich životov a o ich minulosti vieme len málo. Preto ich treba neustále približovať našej mladšej generácii, aby nám naše krásne tradície zostávali v srdciach aj naďalej.

            Práve náš školský klub detí sa dňa 23.2.2022 premenil na netradičné remeselné dielničky s názvom „Zabudnuté remeslá“, v ktorých naše skvelé pani vychovávateľky oprášili staré tradície a deťom ponúkli informácie o remeslách. Každé oddelenie ŠKD sa zameralo na iné remeslo- keramika, včelárstvo, čipkárstvo a tkáčstvo, a tak sme mohli s nadšením vstúpiť do sveta hrnčiarstva a pozorovať výrobu šálok detskými rukami, nahliadnuť do včelieho úľa a vypočuť si zaujímavé informácie spojené s ochutnávkou medu, dozvedeli sme sa aj o krojoch a čipkách z nášho regiónu a obdivovali sme deti oblečené do tradičných odevov a nakoniec sme sa vydali aj do tkáčskej dielne, v ktorej žiaci šikovne tkali výrobky podľa pokynov pani vychovávateľky. Pani vychovávateľkám patrí veľká vďaka za všetko, čo s deťmi v tento deň dokázali a deťom ďakujeme za ich šikovnosť pri tvorení a učení sa nových vecí.

            Svojou návštevou nás poctila aj pani primátorka, ktorej sa veľmi páčilo tvorenie našich žiakov a obdivovala prácu pani vychovávateliek, ktorým praje mnoho úspechov v pracovnom živote.    

             

            Prvý a druhý stupeň ZŠ

          • VALENTÍNSKY DEŇ - ŠKOLA PLNÁ LÁSKY

          • VALENTÍNSKY DEŇ - ŠKOLA PLNÁ LÁSKY

            "VALENTÍN" v škole 

            14.februára 2022 sme prežili zážitkový deň očakávanej valentínskej pošty a vytvorili sme dlhú valentínsku reťaz priateľstva, ktorú sme na záver ovili okolo veľkého srdca, Poukázali sme na  veľkú silu LÁSKY a PRIATEĽSTVA. 

            Vedieť LÁSKU nielen prijímať, dávať, ale aj udržiavať, upevňovať.

          • 14.2. 2022 – Valentínska pošta – škola plná lásky

          • Dôvera, priateľstvo, úprimnosť, istota láska ... Nie sú iba slová, ale hodnoty, životná filozofia, ktorá je tak nesmierne dôležitá v dnešnej dobe. Pozývame Vás teda na deň, plný pohody, kamarátstva a úprimnosti. Vytvorme reťaz priateľstva v škole, kde sa to dá.... A nezabudnite – príďte v červenom ...

          • OSMIJANKOVA LITERÁRNA ZÁHRADA – Zatúlaný Gombík

          • V prvej časti celoslovenského čitateľského projektu sme si vypočuli audionahrávku o priateľstve medzi človekom a psíkom Gombíkom, ktorí boli bez domova, bez jedla i prostriedkov na živobytie, a ako vie byť psík naozaj najvernejším priateľom človeka. Počas celého týždňa sme urobili na rôznych hodinách niekoľko aktivít a rozprávali sa o tom, že domov nepotrebujú len ľudia, ale aj zvieratká, ako aj o smútku, ktorý cítime, keď nás niekto opustí.    Žiaci 3.B a Mgr. M. Bencová – tr. uč.


          • Nadpis

          • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

            Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.