• EXKURZIA v krajskej hvezdárni Žiar nad Hronom

          • Hodiny prírodovedy sú pre žiakov 4.ročníka obohatené o zaujímavosti vesmíru, planét, hviezd SLNEČNEJ SÚSTAVY. Nadobudnuté poznatky sme sa rozhodli so žiakmi 4.A a 4.B overiť priamo na mieste – v prekrásnom planetáriu Žiar nad Hronom. Prehliadka boba situovaná v troch blokoch Navštívili sme hviezdnu sálu, kde sme s vesmírnou ponorkou odhalili tajomstvá polárnej noci. Po vesmírnom zážitku sme navštívili UFO sálu so zaujímavým výkladom a záver prehliadky sme ukončili v prednáškovej sále, kde nám na naše zvedavé otázky odpovedali odborní zamestnanci planetária.

            Exkurzia sa vydarila a my sem sa vrátili obohatení novými vedomosťami a príjemnými zážitkami.

              Zuzana Vrecková

          • Matematický klokan

          • Aj tento školský rok sa žiaci našej školy stali svetoví! Prečo? Pretože tak, ako aj po iné roky, sa zúčastnili najväčšej matematickej súťaže na svete „Matematický klokan“.

            Súťažili 11. apríla v šiestich kategóriách Klokanko 1, 2, 3, 4 a Školák 5, 6. Najviac účastníkov bolo v kategórii Klokanko 1, kde už aj naši prváci ukázali svoju šikovnosť, odvahu a matematické nadanie. Účasťou v súťaži si žiaci všetkých kategórií overili svoje matematické vedomosti, úroveň logického myslenia, správneho úsudku, ale aj schopnosť čítať s porozumením. Hravé úlohy Matematického klokana ukázali žiakom, že aj matematika môže byť zaujímavá. Každému žiakovi zostane na súťaž spomienka v podobe krásneho diplomu a malého darčeka. Tí najúspešnejší dostanú zaujímavú cenu.

            Všetkým účastníkom populárnej matematickej súťaže KLOKAN srdečne blahoželáme!

            Mgr. Beáta Arpášová – koordinátor súťaže

          • Jazda vodíkovým vlakom

          • Piatok- 20.5.2022 sa stal pre 8.A a 8.B zaujímavým dňom vďaka prvej jazde vodíkovým vlakom na Slovensku a to priamo v Prievidzi. Ráno si vypočuli na vlakovej stanici prednášku o tom, aké sú vodíkové vlaky užitočné pre naše životné prostredie, že spoločnosť má v pláne zaviezť takéto vlaky do celého sveta a z čoho všetkého je vlastne takýto vodíkový vlak poskladaný a čo obsahuje. Potom už s radosťou nastúpili na prvú jazdu vodíkovým vlakom, smer Topoľčany. Všetkým sa cesta páčila, veď sedieť v krásnom novom a voňavom vlaku s wifi pripojením je pre každého parádny zážitok. Ďakujeme, Coradia ilint!    

          • Oceňovanie žiakov

          • Dňa 17. 5. 2022 sa v priestoroch KaSS v Prievidzi  konalo vyhodnotenie a oceňovanie žiakov vo vedomostných súťažiach. Medzi ocenenými boli aj žiaci našej školy: Marián Varga, Tamara Königová, Samuel Nižňanský, Veronika Keblúšková, Daniel Mešina, Anna Krajčovičová, Adelka Fábry a Marek Dufek. Menovaným žiakom srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

        • Naše výtvarné práce
          • Naše výtvarné práce

          • Okrem toho, že podložky pod jedlo sú bežnou "výbavou" dôležitou pre dodržiavanie základných hygienických návykov, ktoré sa prváci už naučili, v našej triede našli svoje opodstatnenie aj ako predloha na výtvarné dielka.

            Žiaci použili bežné pomôcky ako sú fixky, voskovky, ale vyskúšali si aj techniku práce s uhlíkom. Podarili sa im takéto krásne levíky a mačičky. Námetom na dielka bolo nadchádzajúce leto, keď oslavujú obe zvieratká svoj medzinárodný deň. Dbáme o vytváranie pozitívneho vzťahu k nim. Deti v tomto období ešte viac ako inokedy radi navštevujú svojich starých rodičov, ktorí majú mačičky ako domáce zvieratko.Taktiež častým miestom detských návštev sú zoologické záhrady, kde môžu vidieť takú väčšiu "mačičku", akou  levík vlastne je.

            Už sa tešíme na leto!

            Deti z 1.B triedy                                                  

            tr.uč.:D. Sczyrzická / tr.vych.: D.Skoncová

          • Prváci v knižnici

          • Ďalšie veselé stretnutie v knižnici pripravila dňa 18.5. pani knihovníčka Silvia Kupcová pre žiakov 1.A triedy. Po prečítaní úryvkov z knihy Wojciecha Widlaka Pán Guľôčka, deti plánovali balenie kufra na letnú dovolenku. Pri tejto slovnej hre si potrénovali pamäť. Kufor pani knihovníčky nakoniec vydal všetkým deťom svoje prekvapenie, v podobe plyšových hračiek. A keďže prváci už vedia čítať, požičali si opäť nové knižky. Verím, že ich do konca školského roka prečítajú.

            J. Mendelová

          • Okresné kolo Slávik Slovensko 2022

          • Vo štvrtok 12.mája sa priestory CVČ rozozvučali tónmi ľudových piesní v podaní najúspešnejších žiakov - spevákov z nášho okresu. Konalo sa okresné kolo Slávik Slovensko 2022. V I. a II. kategórii našu školu reprezentovali  Marek Dufek z 3.B triedy a Veronika Keblúšková zo 4.A triedy. Deti sprevádzal na akordeóne pán J.Hrdý. Obidvaja podali krásny spevácky výkon a Marek pre našu školu vyspieval krásne 3.miesto. Gratulujeme!

                                                                                                                                                                  Zuzana Vrecková

        • Deň matiek
          • Deň matiek

          • Prajeme všetkým mamičkám krásny Deň matiek.Takéto prekvapenie sme pripravili pre naše mamičky my - báseň v anglickom,aj v slovenskom jazyku (na rovnomenných vyučovacích predmetoch) a k tomu srdiečko z lásky na výtvarnej výchove. Ďakujeme im za všetko. 

            Deti z 1.B triedy / tr.uč. Mgr. Denisa Sczyrzická

          • Moja mama, moja stará mama

          • projektová práca žiakov 5.A, 5.B.

            Na hodine anglického jazyka žiaci 5.A a 5.B vypracovali projekt pri príležitosti Dňa matiek. Vyjadrili úctu a rešpekt, poďakovali sa za ich lásku a starostlivosť a precvičili si rôzne gramatické javy a slovíčka. Mgr. Rybanská

          • Biologická olympiáda

          • Aj tento rok sa naša škola zapojila do Biologickej olympiády. Súťažili sme v kategógiach C a D. V kategórii C sa školského kola zúčastnili S. Juríková (9.A), S. Porubčan (9.A), P. Kocúr (9.A) a M. Chovan (8.A). Okresného kola sa zúčastnil Miroslan Chovan a umiestnil sa na 6. mieste. V kategórii D súťažili L. Nikmonová (7.A) a A. Angyi (7.A). Lucka Nikmonová sa v okresnom kole olympiády tiež umiestnila na 6. mieste.


          • Nadpis

          • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

            Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.