• SLÁVNOSTNÉ OCEŇOVANIE ŽIAKOV 2021/2022

          • „Neexistujú žiadne tajomstvá úspechu. Je výsledkom prípravy, tvrdej práce a učenia sa z neúspechu.“ C. Powell

            Vytúžený deň konca tohto šk. roka sa nezadržateľne blíži... Rozdaniu vysvedčení, pomyselnej bodky jeho konca, však ešte predchádzalo slávnostné odovzdávanie ocenení p. riad. žiakom, ktorí úspešne reprezentovali našu školu v rôznych súťažiach na okresnej, krajskej i celoslovenskej úrovni. Tento rok bol naozaj úspešný https://zspddobs.edupage.org/awards/ . Všetkým žiakom k ich krásnym výsledkom blahoželáme.

          • Druháci na Remäte

          •  

            .....dočkali sme sa aj my...

              Netrpezlivo sme rátali posledné minúty do odchodu vlaku. Naša  cesta viedla vlakom na Remätu. Krásna krajina, mosty, tunely, pani sprievodkyňa, stále noví cestujúci....a veľká tma! Pán rušňovodič skúšal, či sa azda druháci neboja tmy v tuneli? Nedali sme sa ničím zaskočiť a tento husársky kúsok uja rušňovodiča sme odmenili veľkým potleskom! 

            Detská, Remäta! Vystupujemeeeee!!!!!

              Na Remäte nás cestička lesíkom priviedla až pod Bralovu skalu! Všade všetko zelené, krásne ticho a spev vtáčikov. Naša výletová cesta  ale viedla ďalej -   na Rybníky. Samozrejme prestávka na desiatu tiež musí byť. V príjemnom prostredí chaty Poniklec sme sa usadili do mäkkej trávy a zjedli sme skoro všetko, čo nám maminy zabalili do vakov.

              Rybníky na Remäte- nás okúzlili krásnym prostredím, ihriskami a samozrejme  mimi Zoo! Veď nakŕmiť lamu, kozičky, ovečky, prasiatka, husi a byť s nimi v ohrade je veľký zážitok pre malých aj veľkých. Veľmi sa nám páčilo pohladiť ,,múdru sovu“, ktorá si naše dotyky neskutočne užívala.

              Ale najväčším zážitkom v mini Zoo bol pre nás Vincoooooo!!!! Že neviete, kto je Vinco? No predsa mláďatko medvedíka  čistotného....

            A to ešte stále nebolo všetko... Aký by to bol výlet bez nákupov? Pani za  pultom sa veru poriadne musela obracať, aby uspokojila naše ,,požiadavky“- ,,hranolky, nanuky, džús, sladkosti, hračky“....joj, keby mama vedela, ako sa rýchlo rozkotúľali eurá z peňaženiek....

              Potom už ihriská, bicykle, šmýkačky, hojdačky, patrili len nám...

            Deti, balíme, čaká nás cesta domov!

            Ako neradi sme opúšťali tento detský raj! Ale aj doma nás už  čakajú...

              P. učiteľky nechceli veriť vlastným očiam, ako frajersky sme dali cestu do kopca a ešte v takom slnečnom počasí! Pochvala pre všetkých druhákov bola naozaj zaslúžená!

            Cesta vlakom do Prievidze nám akosi veľmi rýchlo ubehla. V hlavách nám stále vírili spomienky na všetko, čo sme na Remäte zažili a videli.  

            Toto bol naozaj skvelý druhácky výlet!

             

             

             Eva Rovňáková

             

             

          • ATLETICKÝ OLYMPIJSKÝ DEŇ

          • Dnešný deň 22.jún  bol mimoriadne úspešný pre našich štvrtákov. Zúčastnili sa na „Atletickom olympijskom dni žiakov 3. -4. ročníka ZŠ.“ Základná škola Ul.enrgetikov v spolupráci s olympijským klubom Prievidza privítala talentovaných športovcov mesta Prievidza. Súťažili v atletických disciplínach behu, šprinte, skoku do diaľky, hode kriketkou. Žiaci zo 4.A nám vysúťažili

            ZLATO – LAURIKA MATEJKOVÁ  a  MARKO ĎURIŠ.

            STRIEBRO – TOMÁŠ BESEDA 

            BRONDZ MIA ANGYI.

            Všetkým samozrejme gratulujeme a ŠPORTU ZDAR!

            Zuzana Vrecková

             

          • Dobšinského ekozáhrada

          • „Krása prírodného sveta spočíva v detailoch,“ povedala raz Natalie Angier. A našou úlohou je v dnešnej dobe snaha priniesť prírodu všade tam, kam len naše oko dovidí. Na našej škole sme sa rozhodli založiť ekozáhradu a klimatickú ekoučebňu, ktorá skrášli a zútulní priestor na školskom dvore a v školskom átriu, pričom budeme pomáhať dokonca znižovať teplotu v okolí školy zasadenou flórou.

            Do vyvýšených záhonov šikovní deviataci zasadili zeleninu, ktorú budeme pravidelne polievať a tešiť sa z našej vlastnej biozeleniny. V átriu ôsmaci zútulnili betónovú plochu, na ktorú bola nainštalovaná ďalšia časť s tieňom pre vzdelávanie prvého aj druhého stupňa, a samozrejme aj pre škôlkarov. Do menších záhonov zasadili lipy, pod ktorými sa bude nachádzať oddychová zóna a ktoré budú vytvárať prirodzený tieň svojou korunou listov.

            V prednej časti školského dvora zvyšná časť deviatakov pripravila nášľapové kamene, ktoré budú slúžiť ako poznávacia cestička medzi informačnými panelmi.

            V neskoršej dobe bude vytvorený drevený prístrešok na bočnej stene školy, pri ktorom budú nainštalované lavičky a interaktívne miesta pre záujmové činnosti škôlkarov a školákov, ako aj poznávací chodník popred budovu školy s lavičkami z vypílených stromov. Určite nezabudneme ani na búdky a polobúdky pre rôzne vtáky či netopiere, ktoré sú veľmi nápomocné prírode.

            Držme si palce, aby sa nám naše plány a predstavy podarilo doviesť do úspešného cieľa.   

        • Náš koncoročný výlet: Rozprávkový zámok
          • Náš koncoročný výlet: Rozprávkový zámok

          • Ešte prváčikovia z 1.A a 1.B triedy oslávili svoje ročné pôsobenie na našej škole koncoročným výletom na Bojnickom zámku. V rámci akcie s názvom Rozprávkový zámok videli divadelne spracované tri rozprávkové príbehy zo širokej palety klasických slovenských rozprávok Pavla Dobšinského. Ako to v nich zvykom býva, dobro víťazí nad zlom a hlavní hrdinovia ukázali deťom, aké dôležité je myslieť na blaho všetkých a nielen na to svoje. Herecké výkony v rozprávkach: Laktibrada, O troch grošoch a Dlhý nos deti ocenili dlhým potleskom. Záver školského roka 2021/2022 sa neodvratne blíži a my sme si čakanie na jeho posledné zvonenie spríjemnili najlepšie ako sme mohli. Na náš prvý školský výlet len tak nezabudneme. Ďakujeme všetkým účinkujúcim za krásny zážitok, grófovi Pálfimu za skvostný Bojnický zámok a v neposlednom rade už spomínanému najznámejšiemu slovenskému rozprávkárovi, po ktorom má naša škola česť niesť meno. 

            Mgr. Denisa Sczyrzická  / PaedDr. Jana Mendelová / Mgr. Zdenka Cachovanová​​​​​

            Ľudská vzájomnosť je dôležitá, my sme sa s ňou stretli aj na zámku a bolo nám úžasne.

          • Divadelné predstavenie v anglickom jazyku

          • Posledné želanie  - Last wish

            Žiaci druhého stupňa sa zúčastnili  anglického divadelného predstavenia. Príbeh o troch deťoch kráľa Kinga aj napriek pesimisticky znejúcemu názvu bol humorný. Jeho posledné želanie spôsobilo poriadny oriešok jeho potomkom, ktorí sa popasovali s tým podľa svojích schopností. V príbehu žiaci navštívili jednotku intentezívnej starostlivosti, pretekársky okruh, ale aj tradičnú českú krčmu. V príbehu sa žiaci mohli dozvedieť aká sláva je nudná a bohatstvo otupujúce, a že jediný zmysel má rodina a dobré vzťahy. Zaujímavý príbeh, variabilná divadelná scéna, anglické dialekty, super hudba a výborný kultúrny zážitok, ale aj obohatenie slovnej zásoby v anglickom jazyku.

            Mgr. Rybanská

          • Tajomstvá múzeí

          • Ľudí vždy lákalo dozvedieť sa viac o tajomstvách starých predmetov, kníh, písomností a rôznych všakovakých vecí po našich predkoch . Ako to ľudia vyrobili a hlavne, načo to slúžilo? Na tieto otázky dostali odpoveď žiaci 5.A a 5.B triedy, ktorí sa s témou múzeí stretli na hodine dejepisu. A najviac sa o nich  dozvedeli priamo v jednom z nich, v Galérii Jabloň, kde sa momentálne nachádza aj Múzeum VTEDY.

            Deti získali nové informácie  hlavne o celom postupe, ako sa starobylý predmet dostane až na výstavné miesto a stane sa z neho exponát. Teta Julka im potom ukázala svoj kúzelný antikvariát a porozprávala im, ako sa pracuje už s použitými knihami. Žiaci sa ocitli aj v triede , do akej možno chodili  ich starí rodičia. Deti z múzeá odchádzali s poznaním, že na minulosť netreba zabúdať, ale pripomínať si ju a poučiť sa z nej.

            A.Pammerová

          • MDD v Bojniciach

          • 1.jún je obľúbený deň všetkých detí , aj žiakov našej školy. Veď v tento deň sa neučí, ale je plný hier, zábavy, oddychu a zážitkov. Žiaci 5.A a 6.B ho strávili príjemnou vychádzkou do neďalekých Bojníc. V tento deň bolo  mesto plné detí . Užili sme si prechádzku okolo zámku so zvukom stredovekej hudby, stretli divadelníkov v stredovekých kostýmoch, sokoliarov a obdivovali sme aj košatú staručkú lipu kráľa Mateja v zámockom parku. Deň plný slnka, zmrzliny a smiechu sa všetkým páčil.

            A. Pammerová, V. Oprendeková

          • Na bicykloch za dobrodružstvom na MDD

          • Spojiť príjemné s užitočným našim cyklistom dňa 1.6.2022 vôbec nerobilo problém. 
            Žiaci 8.B a 7.B sadli ráno na bicykle a vybavení dobrou náladou a plnými batohmi špekačiek na opekanie sa vybrali smerom do Poluvsia, aby si užili MDD v prírode a zároveň aby si trochu zašportovali. Veď predsa v zdravom tele, zdravý duch! Cestou sa naučili pár užitočných rád o oprave bicykla a o tom, ako treba vydržať a nevzdávať sa. Po príjazde do cieľa si založili kresadlom oheň, pripravili si vlastné ražne a mohlo sa ísť na to. S chuťou sa zahryzli do jedla a potom strávili pekné chvíle pri potoku a v neďalekom lese. Plní elánu potom nasadli na bicykle a cestu späť si tiež užili do sýtosti. 
            Ďakujeme všetkým cyklistickým účastníkom za tento skvelý deň.

            Mgr. Bánovská, Mgr. Boško, Mgr. Kútny 

          • MDD

          • Čo všetko deťom k šťastiu treba? Slnko a modrý kúsok neba, maminu dlaň a popritom mať vždycky lásky plný dom.

            K šťastiu a radosti našich detí v ročníkoch 1. - 4. sme prispeli aj my. Dnešný Deň detí sme venovali prechádzke v prírode a rôznym zábavným činnostiam v Mestskom parku v Prievidzi. Deti si oddýchli v príjemnej tôni stromov, zahrali sa s loptami, švihadlami a rôznymi detskými hrami.

            Jana Mendelová

             

          • Oddych s priateľkou knihou

          • Oddych s priateľkou knihou

            Deti zo ŠKD1 zavítali do školskej knižnice,pretože najlepší oddych je oddych s knihou v ruke.Deti sa naučili orientovať sa v poličkách a regáloch,vyhľadať knihu pre deti i dospelých.

             

            ŠKD1,vych.Humajová


          • Nadpis

          • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

            Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.