• Šaliansky Maťko

          • Tento školský rok sa uskutočňuje už 28. ročník súťaže v prednese povestí - Šaliansky Maťko.

            Aj naši najmladší súťažiaci v 1. kategórii sa veľmi zodpovedne pripravili do školského kola, ktoré sa uskutočnilo 19. decembra. V podaní I. Bešenyi, M. Mittašovej z 2.A, Z. Krauskovej z 2.B, M. Muchu, J. Beljanského z 3.A, a H. Polereckej z 3.B sme si vypočuli pekné povesti.

            Porota ocenila usilovnosť  v príprave a  následne udelila 2. a 3. miesto.

            2. miesto : Hanka Polerecká  z 3.B

            3. miesto : Maximilián Mucha z 3.A

            Jana Mendelová

          • Vianočné prekvapenie

          • O dvanástich mesiačikoch - DFS Malý Vtáčnik

            Čas pokoja, radosti a lásky. Aspoň také by malo najkrajšie obdobie v roku byť. Detský folklórny súbor Malý Vtáčnik pod vedením pani Elišky Hrbíkovej pripravil pre deti prievidzkých škôl vianočné prekvapenie. Folklórne spracovanie rozprávky O dvanástich mesiačikoch. Mladí folkloristi predstavili plejádu tanečných variácií, potešili ľubozvučnými piesňami a unikátnym prepojením ľudovej muziky s prvkami modernej doby. Nechýbal vtip, ľudová múdrosť,  umelecký zážitok. Deti 1.stupňa sledovali program so zatajeným dychom.Mladých umelcoch odmenili obrovským potleskom. Ďakujeme     Zuzana Vrecková

             

          • Biodiverzita a ochrana hmyzích spoločenstiev

          • Pre mnohých ľudí je hmyz len otravnou háveďou, ktorá nám znepríjemňuje život. Naši žiaci však z hodín biológie vedia, že všetky živé organizmy majú v prírode svoj význam. Práve na významnú úlohu hmyzu v prírodných aj umelých ekosystémoch bol zameraný workshop Biodiverzita a ochrana hmyzích spoločenstiev, ktorý sme zorganizovali pre žiakov 6.A a 6.B v spolupráci s ICM Prievidza začiatkom decembra. Žiakom sme priblížili, ako významne tieto drobné živočíchy ovplyvňujú náš život a ako môžeme prispieť k rozšíreniu užitočných druhov v našom okolí. A aby nezostalo len pri rečiach, deti dostali návod a materiál na zostavenie hmyzieho domčeka, ktorý budú vyrábať na hodinách techniky.

            Mgr. Cmarková

          • VITAJ,VITAJ MIKULÁŠ.......

          • Dňa 6.12.2022 sa rozozvučali priestory školy mikulášskymi melódiami, básničkami a piesňami. Deti z 1.stupňa sa pripravovali na príchod MIKULÁŠA. So zatajeným dychom čakali, kedy na dvere ich triedy zaklope........a on tak ako každý rok nesklamal. Priviedol si anjela a čertíka. Ten bol skôr veselým pomocníkom ako čiernym strašiakom.Deti si MIKULÁŠA užili, zatancovali si s ním a potešili sa z jeho darčekov.Milý MIKULÁŠ, ďakujeme.  Zuzana Vrecková

             

          • 1.december- Svetový deň boja proti AIDS

          •  

            Červené stužky - symbol Svetového dňa boja proti AIDS
             

            Červené stužky sú symbolom a zároveň aj názvom celej kampane boja proti AIDS. Už 16. ročník kampane je súčasťou Sprievodcu školským rokom 2022/2023. Kampaň sa uskutočňuje pod záštitou Kancelárie WHO na Slovensku a pod odbornou garanciou viacerých odborných pracovísk na Slovensku a v zahraničí.

            AIDS je celosvetový problém, ktorý sa dotýka aj Slovenska a každého jedného z nás.
            16. ročník kampane Červené stužky vyvrcholil 1. decembra 2022 – na Svetový deň boja proti AIDS. Do projektu sa zapojila aj naša škola a všetci žiaci sme spoločne na školskom dvore vytvorili jednu obrovskú stužku.

            Ďakujeme za podporu kampane !

             


          • Nadpis

          • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

            Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.