• Adelka Fábry úspešná aj v ďalšej krajskej súťaži

          • 27.4.2022 reprezentovala našu školu Adelka Fábry (3.A) v krajskom 68. kole súťaže Hviezdoslavov Kubín Podjavorinskej Bzince v obci Bzince pod Javorinou. Napriek tomu, že v umeleckom prednese prózy mala tretiačka v súťaži silnú konkurenciu z celéééého kraja,  umiestnila sa na vynikajúcom 3.mieste. Sprievodnou aktivitou súťaže bola návšteva pamätnej izby Ľudmily Podjavorinskej pri príležitosti 150. rokov od narodenia, ktorú si Adelka dobre prezrela a svojim spolužiakom už určite stihla všetko vyrozprávať. Víťazke srdečne gratulujeme a želáme veľa úspechov pri budúcom umeleckom prednese. Mgr. I. Michalíková, Mgr. A. Marková

          • Slávik Slovensko 2022

          • Školské kolo

            V pondelok 25.apríla sa po dvoch rokoch covidovej prestávky naša škola rozozvučala tónmi ľudových melódií a piesní. Konal sa ďalší ročník školského kola Slávik Slovensko 2022. Žiaci súťažili v troch kategóriách. Interpretovali jednu povinnú pieseň so sprievodom klavíra a jednu podľa vlastného výberu. Porota ocenila výber piesní, kultivovaný prejav, ale najmä radosť zo spevu a hudby.

             

            Víťazi I. kategórie

            1. miesto: Marek Dufek 3.B
            2. miesto: Jerguš Humaj 2.B
            3. miesto: Monika Mitašová 1.A

             

            Víťazi II.kategórie

            1.miesto: Veronika Keblúšková 4.A

            2.miesto: Viktória Zuzaniaková 6.A

            3.miesto: Tobias Hampl 6.A a Vanesa Hlinková 6.B

             

            Víťazi III.kategórie

            2.miesto: Petronela Pálešová 7.B

             

                                                                                                                                                                   Z.Vrecková

             

          • Šaliansky Maťko - krajské kolo

          • 26. apríla 2022 sa uskutočnilo krajské kolo Šaliansky Maťko v Trenčíne. Našu školu reprezentovali dve žiačky, víťazky okresného kola v Prievidzi. V 1. kategórii súťažila tretiačka Adelka Fábry a v 2. kategórii súťažila štvrtáčka  Veronika Keblúšková. Súťaž mala vysokú úroveň a prednesy súťažiacich boli veľmi pekné a vyrovnané. Porota mala veľmi ťažkú úlohu vybrať tých najlepších. Adelka Fábry vo svojej kategórii získala krásne 3.miesto. Obom súťažiacim dievčatám ďakujeme za vzornú a úspešnú reprezentáciu našej školy. 

            Iveta Michalíková

          • Masmédia na hodine anglického jazyka

          • Projektová práca žiakov 8.A.

            Na hodine anglického jazyka žiaci 8.A dostali projekt, aby vytvorili a prezentovali nové učivo inak. Spojili tvorivosť, vedomosti a vytvorili pojmové mapy na tému Mass media.

            Žiaci sa naučili spracovať informácie a zároveň aj nové slovíčka. Samozrejme každý si svoj projekt obhájil a prezentoval aj svoj názor a svoju prácu pred triedou. Mgr. Monika Rybanská

          • Majstrovstvo hrnčiarskeho kruhu

          • Hrnčiarstvo patrilo medzi najrozšírenejšie a najstaršie remeslá vôbec. Tvárnosť hliny a jej bohatý výskyt umožňovali človeku už od najstarších čias výrobu rôznych úžitkových predmetov. Hrnčiari vyrábali hlinené nádoby do domácnosti- hrnčeky, mliečniky, taniere, krčahy, džbány....  

            Pod vedením pani riaditeľky sme sa so žiakmi  4.A  ponorili do tajov tohto čarovného remesla. Šikovné ruky detí vyčarili prekrásne hlinené šálky, ktoré priniesli radosť nielen im, ale určite potešia aj ich blízkych.

                                                                                                                                                                 Zuzana Vrecková

             

          • WELL-BEING A ENVIROPRIKÁZANIA MATKY ZEME

          • Každoročne naša škola organizuje projektový deň. Tento rok sme sa zamerali na koncept osobnej pohody dieťaťa – WELL-BEING, ktorý sme prepojili s environmentálnym cítením. Témou projektu boli: ,,ENVIRO PRIKÁZANIA MATKY ZEME“ - ....aj my žiaci môžeme svojimi  činmi prispieť k záchrane matky Zeme.

            Cieľom projektu bolo praktickými aktivitami vytvoriť pohodu, odpútať pozornosť žiakov od každodenného kolotoča povinností a zároveň v nich vzbudiť  záujem o ochranu prírody. Prebudiť v nich cítenie, že keď sa budú k prírode správať ohľaduplne a s pokorou, tak sa im odvďačí.

            Žiaci boli nadšení z netradične stráveného dňa. Skladali básne, piesne, maľovali, zabavili sa pri tanci, hrali hry, vytvárali rôzne výrobky z odpadového materiálu, recyklovali, sadili rastliny, robili pokusy, pracovali v skupinách. Vzájomne si pomáhali a upevňovali tým medziľudské vzťahy. Veľa sa dozvedeli o zveľaďovaní životného prostredia. Spoločne sme prispeli k tomu, aby žiaci dosiahli úspech a mohli sa z neho tešiť,  čo sa môže odraziť  na ich spokojnosti v živote.

            1.A Macko Uško číta deťom o lesnom spoločenstve

            1.B Strom života - od koreňov ku korune

            2.A Búrka nápadov

            2.B Využitie  našich zmyslov v prírode a ako pomáhame prírode

            3.A Les ukrytý v srdci

            3.B Oslava Zeme- daruj jej seba

            4.A Spievame z plných pľúc

            4.B Sadíme nový život

            5.A Bez vody nie je život

            5.B Zadržiavanie vody v prírode

                   Ohrozená planéta

            6.A Fashion – vplyv módy na životné prostredie

            6.B Cesta palmy olejnej -  Ako (Eko) ďalej?

            7.A Zachráň včely, buď dobrý k Zemi

            7.B Pracujeme v programe SCRATCH – ochrana oceánov

            8.A Výroba pitnej vody a meranie ph pôdy

            8.B Výrobou náramku zachrániš planétu

            9.A – Hra na básnikov a environmentálny kalendár svetových dní

          • Projekt - Moje mesto

          • Prievidza a Bojnice očami detí .

            Žiaci 5.A a 5.B na anglickom jazyku vypracovali zadanú úlohu o mestách v našom regióne, pátrali po informáciach a vypracovali projekty o mestách Prievidza a Bojnice. Mnohí naše pamiatky aj nakreslili. Zisťovali pri hľadaní ako pamiatky vyzerali pred 100 rokmi a porovnávali ich so súčastnosťou. Aj takouto formou sa dopracovali k osvojeniu nového učiva. Svoje práce si žiaci aj odprezentovali pred spolužiakmi. Mgr. Monika Rybanská

          • 1. miesto v okresnom kole Hviezdoslavov Kubín

          • Ak sa naozaj usilujeme, dosiahneme aj to, čo sa nám občas zdá ako nedosiahnuteľné...

            Na okresnom kole HK nás reprezentovali žiačky Adela Fábry 3.A trieda a Veronika Keblúšková 4.A trieda. 

            Adelka Fábry sa v prednese prózy umiestnila na prvom mieste a postupuje do krajského kola Hviezdoslavov Kubín. 

            Veľká gratulácia a držíme palce v krajskom kole HK. 

            Mgr. Iveta Michalíková

          • Stretnutie členov školských parlamentov

          • Dňa 22.3.2022 sme sa 3 členky nášho školského parlamentu ( R.Svítková -8.A, S.Čertíková-8.A, T. Tirindová-6.B) spolu s pani učiteľkou Pammerovou zúčastnili stretnutia členov školských parlamentov v CVČ v Prievidzi. Zúčastnili sme sa workshopov na tému Komunikácia a Správna prezentácia projektov. Vytvorili sme si aj vlastné projekty o tom, aké aktivity sme uskutočnili na našej škole v tomto školskom roku a prezentovali sme ich ostatným členom ŠP z iných škôl. Bolo to pre nás veľmi inšpiratívne a tiež sme sa naučili nebáť sa vystúpiť pred množstvom neznámych ľudí. Už teraz sa tešíme na ďalšie spoločné stretnutie v júni.

            R. Svítková, 8.A

          • "MAĽUJEME DOBŠINSKÉHO ROZPRÁVKY"

          • Meno Pavol Dobšinský - jeho meno si všetci hneď spoja s rozprávkami, v ktorých dobro víťazí nad zlom. Dobšinského rozprávky patria k pokladom slovenskej literatúry. Deti milujú čítanie rozprávok, ich neskutočný svet, fantáziu, rozprávkové bytosti a tiež výtvarnú tvorbu. Preto sme sa zapojili do výtvarnej súťaže "Maľujeme Dobšinského rozprávky". Na pamiatku dostala naša škola a zapojení žiaci krásne pamätné listy.Ďakujeme.

            I.Michalíková

        • PYTAGORIÁDA
          • PYTAGORIÁDA

          • Dňa 29. 3. 2022 sa uskutočnilo okresné kolo Pytagoriády. V kategórii P5 našu školu reprezentovali žiaci 5. B triedy Marián VargaTamara Königová, ktorí boli rovnako úspešní – umiestnili sa na 1. – 2. mieste. Ďakujem za úspešnú reprezentáciu školy a za vynikajúce umiestnenie gratulujeme.

             

          • Noc s Andersenom

          • Ako najlepšie osláviť narodeniny Hansa Christiana Andersena ....? Jedine časom stráveným v knižnici - s pani knihovníčkou Silvinkou, hosťami - pani riaditeľkou KaSS Danou Hornou, archivárom Bojnického zámku Erikom Kližanom, s cvičiteľkou psou pani Silviou Sulíkovou, hŕbou čitateľských, rozprávkových aktivít, nočným dobrodružstvom s baterkou v ruke, skúška odvahy ochutnávaním koreňa mandragory, hľadaním pokladu, či sladkým koláčikom od oslávenca... Takýto skvelý a nezabudnuteľný večer zažili žiaci 3.A triedy 1.apríla v mestskej knižnici Mikuláša Mišíka v Prievidzi. 

            Jedno veľké ďakujeme... ❤

            Iveta Michalíková


          • Nadpis

          • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

            Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.